prestiqe

Varför vågar vi aldrig älska den bredvid?

Älskade helg

Publicerad 2008-10-31 10:44:34 i Saras dagar

Okej.. inte för att jag sliter på veckorna, men ändå! Nu är det halloween! Jag ska alldeles strax åka hem och göra pajdeg och lite annat till middagen ikväll. Sen ska jag gå och simma och sola, det ska bli så skönt! Jag har nog aldrig varit så blek som jag är nu... sedan ikväll blir det middag och mingel hos oss och förhoppningsvis utgång lite senare! Kanske åker en häxkatt på också, dagen till ära...

Happy Halloween!

Tro, hopp och kärlek.

Publicerad 2008-10-30 14:00:21 i Hjärtefrågor

Allt går verkligen så himla bra för mig nu. Jag har precis fått ett jobb jag vill ha, jag har lätt för att lära, jag har bestämt mig för utbildning där jag verkar kunna få boende, jag har en underbar familj för första gången samlad i Sverige, jag har otroliga vänner som gör mig glad och en pojkvän som känner mig utan och innan och vet precis vad jag behöver. Jag har sparat så pass mycket pengar att jag inte behöver tänka, lyxar på restauranger och har köpt alldeles för många väskor. Men med allt detta har det också kommit en otroligt sunt förnuft. Det är inte kul för mig att göra vissa saker jag gjorde förut, istället gör jag det som känns bra i kropp och själ. Jag tar hand om mig, och jag kan fixa det mesta. Jag är bra på att hjälpa till när det behövs, och jag tror andra känner lika stor tillit till mig som jag gör till mig själv. Hoppas jag.

Sedan ser jag. I tidningar, i bloggar, på TV. Människor som svälter, fryser, gråter. Om jag fick en önskan här i livet skulle det vara: Ge alla ett värdigt liv. För jag tycker det täcker upp allt, inga krigsoffer, inga ska svälta eller behöva ligga med cancer som ett kolli. Men det ger också ansvar för de som faktiskt gör fel, man måste vara värd det. Om man bara skulle säga att alla människor skulle få ha det bra skulle ju mördare kunna gå fria, och det vill vi ju inte. Därför tycker jag: ge alla ett värdigt liv, ett liv de förtjänar och en chans till bättring.

Jag såg igår på Oprah (cheesy, jag vet) om sådana som botat sin nattskräck, kronisk värk, depression osv. men hjälp av hypnos. Visst, ingen behöver tro på det, men jag menar bara att det är så himla mycket vi inte vet. Kanske föds vi igen, kanske kommer vi fortsätta komma tillbaka till denna jord, tills vi lär oss och gör rätt- vilket inte många gör. Kanske finns det ett parallelt universum, kanske finns det en Gud? Jag har kännt smekningar innan jag ska somna på natten, jag vet att mormor inte bara blir jord. Det finns något mer, och det måste jag tro, för annars tappar allt sin mening. Det finns en mening på jorden- hjälpa, få barn, osv. Men jag tror det finns en större mening utanför allt vår lilla hjärna egentligen kan ta till oss, också.

När jag var liten och alla ständigt ifrågasatte mitt kors på halsen, de trodde ju självklart på vetenskapen, brukade jag fråga hur de visste att inte Gud skapat Big Bang? Och det är klart att ingen kan veta, vi vet ju egentligen ingenting. Det är så mycket som finns emot en tro, teodice problemet, de som aldrig får chans att lära sig att det finns en Gud osv. Men jag måste bara tro att det finns någonting. Och jag tror att vi alla måste bidra till detta någonting, annars går vi under.

Det finns så mycket knäppisar, och sådana som lider utan att de borde behöva lida. Vad gör vi åt det? Vad kan jag göra? Jag vet inte, men jag vet att jag måste göra något. Kanske inte nu, men kanske när jag är utbildad och rikare. Vem vet. Men jag lovar att återkomma den dagen.

Detta är ett löfte, till mig själv.

Äntligen klar!

Publicerad 2008-10-29 20:18:10 i Saras dagar

 Nu har jag intervjuat min älskis och skrivit 6 sidor om det! Och jag har hunnit laga mat, köpt kinamat till älskis, åka till Hammarbyhöjden och en hel del annat. Det gäller att vara effektiv. Jag intalar mig själv att det inte är svårt och såg det hela som ett tillfälle att lära sig. 3 timmar senare sitter jag med 6 skrivna word-sidor i storlek 12 och det var inte ens svårt! Jag har verkligen lärt mig att allt handlar om inställning. Jag blir helt frånvarande, skriver som besatt och nu är jag redan fri. Det fungerar verkligen.

Men idag är det trots allt vår månadsdag- så nu ska jag ge min älskade lite uppmärksamhet också! Hoppas ni har det bra i vintermörkret.

<3

Hej älskade.

Publicerad 2008-10-29 14:59:25 i Saras dagar

Intervjun gick toppen, hon var så himla gullig. Så nu väntar jag på att de ska ringa i veckan! Tjoho!

Har varit duktigt idag och gått hem från hornstull imorse, sedan har jag sammanfattat kapitlet vi ska ha läst till nästa vecka och myst massor med katten. Nu skulle jag sätta mig ner för att göra restuppgiften då jag var sjuka senaste rättsfallsseminariet, och vad ser jag, jag ska skriva FEM A4 SIDOR?! Vad är detta?! Vi brukar sitta och flumma på dem, och nu, för att jag hade feber, ska jag skriva 5 sidor?! Det är inte helt OK. Men men, nu är ilskan nästan över redan. Bara att sätta igång. Jag måste dessutom kognitivt intervjua någon i min närhet- känns som att min älskade Henric blir mitt offer. Men det får han ta!

Längtar jättemycket till den blivande helgen- det ska bli superkul! Allt är bara bra just nu!

<3

Sjukt trött.

Publicerad 2008-10-28 21:52:55 i Saras dagar

Har haft en toppendag! Blev kulturellt med Annica på nordiska museet, mycket killsnack och varm choklad. Kunde inte haft det bättre. Kom hem till en god middag med pojkvän och familj, mina älskade. Nu sitter jag och tittar på TV och kan knappt hålla ögonen öppna, är jättetrött. Dags att sova.

Imorgon har jag en intervju kl 10.00 i Hornstull, ska bli spännande! Därför ska jag upp i relativt god tid imorrn och hoppas allt vad jag kan!

Godnatt


jag <3 varm choklad

Bröstcancer-gala.

Publicerad 2008-10-28 20:25:27 i Hjärtefrågor

Jag är trött på insamligen av bröstcancer... visst det är hemskt, men det här är för mycket.

9 av 10 kvinnor med bröstcancer botas. Det är ofta äldre kvinnor som dör. Prostatacancer är vanligare, i leukemi dör fler unga, och hjärt och kärl sjukdomar är överrepresenterade i dödsfall i större grad än bröstcancer. Så jag undrar, varför denna hysteri?

Ja, jag har förlorat nära i cancer, min gudmor när jag var liten. Jag vet vad det kan göra med folk, och hur hemskt det är. Men jag har också sett annat. Jag har sett milslånga köer till kyrkan för att kunna begrava sina nära och kära, jag har sett barn som auktioneras ut i slutet av en begravning- jag talar om HIV. HIV som man vet hur man ska bära sig åt för att inte få folk smittade från början, genom kunskap. Cancerforskningen kanske ger ett bot mot cancer. Pengar till HIV räddar liv, och det vet man. Varför satsar vi inte dessa miljoner på att hjälpa där vi vet att vi kan hjälpa- svält, fattigdom? Jag ser många rosa band, men jag har inte sett ett enda rött sen jag kom till Sverige- förutom på mig själv. Hur kan det vara så? När hela befolkningar slås ut och tusentals barn förlorar sina föräldrar- och sin framtid, varje dag, pga svält och HIV? Hur kan det vara så?

Det är mycket jag inte förstår.

Tisdag 13:36

Publicerad 2008-10-28 13:36:36 i Saras dagar

Är nu hemma hos en otrolig sällskapssjuk kisse, såå söt. Kom precis hem efter god lunch med Par och snart ska jag ut igen och träffa Pannica, men först ska jag byta om. Vintern är här!

<3

jag kommer ihåg det som igår.

Publicerad 2008-10-27 20:08:14 i Kärlek

Ibland händer det fortarande att jag kommer ihåg, bilder rusar framför ögonen och jag måste ta en paus.

Du hade din slitna jeans på dig, dem du alltid hade. Samma leende, samma du. Jag var klädd i rosa, ett sista försök till att hålla fast vid personligheten jag aldrig riktigt hade. Och någonting kändes helt annorlunda.

Det hade gått för långt, jag hade tappat mig och du ville aldrig ha mig, varken hel eller halv. Jag visste, och jag sa att jag aldrig kommer se dig igen. Du bad mig sluta, såg på mig som att jag vore löjlig. Men jag visste.

Jag kyssde dig aldrig hejdå, för jag orkade inte... Men jag tittade genom hålet i dörren i desperation tills jag inte kunde se dig mer. Du var den enda, och hela jag skrek. Men jag stod emot, jag var stark, och det är det jag gjort som jag är mest stolt över. Och som jag hela tiden vetat,

det var det sista jag såg av dig.

Måndag.

Publicerad 2008-10-27 19:49:33 i Saras dagar

Hej hopp!

Hoppas ni haft en bra dag! Jag förstår inte hur jag hade tid att jobba en gång i tiden! Idag har jag bokat körskola, ringt gudmor, planerat halloweenparty, lekt med katten, bokat kryssning, handlat och slagit in mammas födelsedagspresenter, pluggat, letat bostad, ätit ute med pälsk och en massa annat! Visst det är tråkigt att gå hemma, men just nu njuter jag.

På onsdag ska jag på intervju igen och sedan så har jag faktiskt sökt till ett program redan till januari.. jaha det ni! Mer om det om jag kommer in, jag sökte ju trots allt försent :) men det är så jag planerar iallafall! Så nu får vi hålla tummarna!

I övrigt har jag väldigt ont i magen, det är säkert penicillinet. Försöker bota det med grönt te och pepparkakor, så himla gott.. Fick tentaresultatet precis också, men blir jag någonsin nöjd? Nej. Förra kursen fick jag 1,5 poäng ifrån A, så himla irriterande. Och jag hatar sånt här. Men men! Jag har iallafall en tenta till på mig den här gången :), och vad betyder betyg egentligen? Det är ju inte ens ett program jag går!

Hoppas ni tar hand om varandra i höstmörkret!

I-landsproblem

Publicerad 2008-10-26 22:27:39 i Materiellt

Jag såg världens, underbarste, vackraste, bästa skor någonsin i Sofi's mode. Jag vet var de kommer ifrån, men där är de slut.  Jag måste ha dem! Jag dör annars! Okej, verkligen inte, men ni vet hur det känns. Åh. I-landsproblem.

Ikväll.

Publicerad 2008-10-26 18:37:24 i Saras dagar

En god lax, ett gott bröd, färdiga kall-såser och lyxräkor. Nåt gott att dricka, en bra film, och en Henric. Jag kan helt enkelt inte ha det bättre!

<3

Guten morgen!

Publicerad 2008-10-26 10:23:24 i Saras dagar

Allt bra? Jag har sovit skitdåligt inatt pga rethosta och för mycket tankar. Somnade vid 3 och vaknade vid 9. Men men! Nu ska vi inte vara ledsna för det! Jag kommer hinna göra massor! Halsontet och febern är borta, grejt... men hostan låter mig veta att jag inte är frisk än. Men vem vill gå ut i stormen Ulrik hursomhelst? Inte jag!

Så nu ska jag ta tag i och sammanfatta vad mina kära kursare gjorde på förra lektionen som jag missade... inte så kul. Men nödvändigt. Sedan ska jag duscha, fixa till mig och gå och käka crepes på creperiet. Fantastiskt.

Underbar lugn söndag på er

Too much love will kill you, anytime.

Publicerad 2008-10-25 22:46:19 i Hjärtefrågor

Har haft en superbra dag, har fått lite saker gjorde och på kvällen varit på supergod middag. Nu är jag mätt som en gris! Åkte hem med t-bana, roligt när man inte själv är påverkad... det finns så mycket 14isar och FÖR fulla människor, det är synd om dem! Så pinsamma, så bortgjorda. Men de fattar de ju inte själva. Det finns så mycket knäppgökar i den här världen. Så mycket vansinnesdåd, så många helveten på jorden! Varför är det såhär? Och hur gör vi det bättre?

Ikväll går mina tankar till alla som mår dåligt. Jag läser bloggarna, jag ser nyheterna, och i vissa fall vet jag hur det känns. Det är något jag fått med åren, ett enorm förnuft, en enorm empati. Och det hjälper mig och ger mig massor, varje dag. Jag vet hur det känns för tjejerna som är mitt i orkanen där det blåser och inte går att få fotfäste. Jag vet hur det känns när man ramlar igenom det mörka hålet och inte kan ta tag. Men vad gör man? För mig är det så enkelt numera, jag har stenar som inte rör sig. Min familj hemma, min H, mina drömmar och mina vänner. Men för dem som inte känner så? Hur ger man en person som inte har något framtidsdrömmar? Räcker det med ett mål, kärlek, utbildning? Eller sitter allt i dig själv?

Jag är så trött på tjejer som tar varje sekund de har att se ner, klanka ner på, prata om och håna andra. Det är synd om dem, och det är lika synd om de utsatta. Var respektfulla, givmilda, öppna och prestigelösa. Köp ekologiskt, skänk till välgörenhet, stoppa uppenbar mobbning och sköt dig själv. Är det för mycket begärt? Tillsammans kan vi göra den här jorden lite bättre. Ska det vara så himla svårt?

Kärlek.

Måste skriva ett normalt inlägg

Publicerad 2008-10-24 23:08:10 i Saras dagar

så att ni inte tror att någon i min närhet har dött eller nåt! Jag blir alltid lite extra depp när jag måste vara hemma och ta det lugnt... för då slutar det med deppmusik. Har iaf haft en supermysig kväll med familjen och katten framför Idol och med god lamm-stek, helt toppen! Men sedan finns det mycket jag känner mig oerhört less på också. Alla knäppa människor tillexempel, men det tar vi en annan gång.

Jag mår mycket bättre idag, är nästan uttråkad så frisk är jag! Nu kommer älskis förbi med bilen och hämtar mig snart, så sover jag hos honom, lyx :) Imorgon ska vi åka till nya Nacka Forum, det är ju löning!

Puss och kärlek till er alla

Eller?

Publicerad 2008-10-24 11:49:33 i Hjärtefrågor

Du vet väl att "förlåt" inte räcker, så länge du inte själv förstår och kan acceptera vad du gjort för fel? Och "jag saknar dig" räcker varken för att kunna börja om, bygga upp något på nytt, eller starta om. Tyvärr.

Sjukling.

Publicerad 2008-10-24 11:46:15 i Saras dagar

Är som sagt sjukling, men min snälla mor och min snälla far har hyrt filmer och köpt hem massa godsaker till mig så jag kunde inte vara en lyckligare sjukling egentligen. Dessutom blev kissen jätteglad när jag öppnade dörren för ett tag sen och hon såg att jag var hemma! Hon hoppade upp och jamade i sängen, såå söt. Min lille katt. Så idag blir en superlugn helg (surprise) tills penicillinet  har börjat ge nåt iaf... Men om jag har tur så blir det kanske god middag hos en bekant imorgon :).

Nu är det film, te och något gott som gäller!

Ha det bäst sötisar.

Det här är helt otroligt.

Publicerad 2008-10-23 20:46:12 i Saras dagar

Omöjligt- men sant. Halsmandlar har börjar växa tillbaka litegrann, och jag har halsfluss. Igen. Jag orkar inte mer. Nu blir det febernedsättande och penicillin i några dagar till. Tjoho. Älskis tack för att du skjutsar mig överallt och håller min hand när dom stickar nålar i mig, jag älskar dig massor.

Trevlig helg på er!

(Jag har bara en enda fråga- hur orkar du? För jag orkar inte.)

Ni är för himla tråkiga!

Publicerad 2008-10-22 16:06:39 i Kärlek

19 unika läsare och 2 st som svarat. Finns det fegare läsare än er? Skäms!

Jag mår inte så grejt, missar tyvärr seminariet = världens restuppgift till Sara. Men vad ska man göra? Har haft riktiga feberdrömmar och frysit som en liten gris inatt. Henke kallar mig för "räkan" för att jag alltid ligger i fosterställning, haha. Har ont hela kroppen och halsen, hoppas det går över snart! Dricker massvis med te. Älskis är i affären nu också och handlar massa till oss. Han är världens bästa.


In sicknes and in health...

Nu kör vi!

Publicerad 2008-10-22 00:22:20 i Hjärtefrågor

Nu vill jag att alla svarar på det här så ska vi se om statistiken stämmer! (JA, DU MED!)

Har du sett mig:

1. I verkligheten?
2. Naken?
3. Nykter?
4. Dansa?
5. Sova?
6. Kär?
7. Äta mat?
8. Arg?
9. Full?

Jag mår verkligen inte bra.

Publicerad 2008-10-22 00:20:09 i Saras dagar

Det här suger, halsen är helt svullen, kan knappt svälja, feber och ont i kroppen, mest nacken. Varför? Jag som har seminarium imorgon. Jag vill inte! Snälla gör mig frisk... just nu går jag på te, alvedon, strepsils... det vanliga. Imorgon vill jag vakna och vara frisk! :(

Sitter och tittar på saker man kan göra- funderar på volontär. Antingen Stockholms Katthem, Tjejzonen där man kan vara "storasyster/mentor". Helst vill jag jobba inom Bris eller ungdomsmottagning, men de verkar inte ta in folk? Vad säger ni, kan jag bidra med något?

http://www.volontarbyran.org/

(PS. allvarligt talat, hur ser hon ut? http://www.myou.com/org/ImageRetriever?ID=2613&TYPE=CONTENT_FULL&TIME=1224623982851 vad har hon gjort, lyft sig?)

Sjuk?

Publicerad 2008-10-21 18:48:23 i Saras dagar

Denna dag är inte min dag. Är hemma hos älsk nu, och livrädd för vinterkräksjuksbaciller. Och guess what? Jag är sjuk. Jag har feber och ont i halsen. Detta är inte sant, jag som ska ha seminarium imorgon! Suck.

Arg!

Publicerad 2008-10-21 10:59:11 i Saras dagar

Åh vad jag är arg. Vaknade och trodde att det skulle bli en bra morgon och en bra dag, men neeej neej. Har fått ett mail från rikspuckot som tagit över vårt hus i Zambia, nu helt plötsligt vill hon inte ha våran katt. "Jag vill inte ha Lucy", skriver hon. "Jag är ingen kattmänniska". 1. HON HETER INTE LUCY, kan du inte vara tillräckligt respektfull så att du åtminstone vet vad dina djur heter? 2. Varför går du med på att ta en katt om du inte är en kattmänniska? Hon har haft det astufft och hatade människor när vi kom dit, nu är hon äntligen tam, och då ska ni flytta på henne? Eller avlivas kanske? Du är ett AS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska jag försöka lugna ner mig, läsa ett kapitel till semiariet imorgon, duscha, gå ut och byta en skjorta i fel storlek, köra bil på Södermalms trafikskola. Hejdå.

Måndag.

Publicerad 2008-10-21 00:36:50 i Saras dagar

Jag sov så himla gott i min säng att ni anar inte. Gick upp, duschade, åt havregrynsgröt. Pluggade och tittade på TV samtidigt, ingen hit. Sökte lite jobb, gick ut på jakt efter en ögonfransböjare, kom hem med en klänning och en skjorta- i fel storlek. Kul med felmärkta varor (den första jag provade var det en sminkfläck på- så jag hämtade en till "i samma storlek", inte!) Sedan har vi haft gäster så det har bakats och lagats mat, det har varit kul. En av mammas kollegor var här och ska förhoppningsvis hjälpa mig hitta jobb!

Imorgon hoppas jag att älskis är bra så att jag får träffa honom- var en vecka sen nu! Sedan ska jag köra med körskola, hoppas dom tycker att jag har bättrat mig, annars blir det dåligt. Nu ska kissen och jag krypa ned i sängen, men först ska jag ringa älskis och säga god natt... det gör jag alltid. Igår pratade vi en timme- och det tror jag är ett bra tecken, efter snart 15 månader. Vad tror ni?

Kärlek och god sömn

(Ps. Måste tipsa om en sjukt bra låt- http://www.youtube.com/watch?v=wRNZbDqZ0bw&NR=1, helt underbar.)

En liten förtitt!

Publicerad 2008-10-21 00:26:05 i Bilder


1. Pegah har blivit sminkad av en make-up artist inför blogawards.
2. Glad över mitt nya Skånekort!
3. På väg till metalldektektorerna...
4. Trångt och mysigt. Här sover vi 9 pers på 21 kvadrat!
5. Pigga och glada dagen efter.

Jag lever!

Publicerad 2008-10-19 18:25:51 i Saras dagar

Landade för drygt 2 timmar sedan i ett soligt och molnfritt Stockholm. Åkte över vår gata, över Stadshuset. Roligt att se Stockholm på det sättet, har aldrig landat i Bromma förut. Jag somnade iallafall till och sedan var jag framme! Jättekonstigt, men så var det :)!

Har haft det jättebra men nu känns det lika bra att vara hemma i min egen säng med min nyttiga mat! Tänkte träffa älskis ikväll men då är han såklart sjuk! Vinterkräksjukan var det, jag tror jag hoppar... typiskt. Har ingen aning om ifall jag vill plugga i Lund, är ännu mer förvirrad nu än vad jag var innan. Men jag tror kanske jag måste åka ner en gång till med mor eller så för att titta lite mer på univeristet! Det kanske klarnar då.

Hoppas ni har det bäst kära vänner, och en underbar söndag kväll. Bilder från Skåne kommer!

Kärlek

Lund!

Publicerad 2008-10-16 21:52:16 i Saras dagar

Resan gick toppen  och nu sitter jag hemma i P's spartanska lägenhet! Vi har ätit middag på sydskånska nationen och jag har fått en guidad tur. Imorgon är det sovmorgon, malmö och fest! Kärlek

Hmm.

Publicerad 2008-10-15 23:18:25 i Saras dagar

På intervjun blev jag grillad av tre personer, men det gick bra. Intervjun slutade dock i katastrof när de nämnde att det var telemarketing som ingick också, kul att de inte sagt det varken på annons, eller under den dryga en timmes intervjun? Ge tillbaka mig timmarna av mitt liv, tack. Det är så himla respektlöst. Jag som bara vill jobba reception. Arg och besviken åkte jag hem och gosade med Wilma.

Tentan gick bra, jag laddade upp med en brämhults smoothie sen var jag good to go. Satt 2 timmar... alldeles lagom. Hoppas att det gick OK också så att jag inte bara tror det! Älskis var här och åt middag och nu är jag skit trött.

Såg precis ett program på 3an om 260-kg's Donna Simpson som ville väga 600 kg, men det värsta var att hon hade ett barn på 1,5. Stackars barn! Hennes man och henne själv drog paraleller mellan henne och en sportbil, och det var därför han valde att visa upp henne på internet. Usch. Även om jag hade dragit till mig män som en magnet som hon verkar göra inom tjockiskretsen hade väl Henke inte velat visa upp mig naken för det? Det är ju helt sjukt. Stackars, stackars henne. Missade ni det kan ni läsa artikeln här: http://www.closeronline.co.uk/RealLife/Reallifestories/eating-my-way-to-72st.aspx?dateonline=Tuesday+17+June+2008

Jag är iaf arg, arg på att jag alltid ger av mig själv och på alla som inte kan skilja på rätt och fel och vad som sårar och inte sårar. Varför finns såna? Men jag lärmig, sakta men säkert säga ifrån. Imorgon lämnar jag världens vackraste Stockholm för Lund över helgen och det ska bli sjukt skönt och roligt! Men först ska jag packa det sista, tvätta bort sminket, pressa lite lugna favoriter, klappa katten och ringa älsk och säga god natt. Jag saknar honom redan, im such a crybaby.

Älskar er som fortsätter vara ärliga och riktiga.

So much lost in anger

Publicerad 2008-10-15 10:05:31 i Saras dagar

Älskis ringde och väckte mig kl kvart över 9... jag va sååååååååå trött. Men det är jag ju alltid. Jag är fortfarande hemma hos honom, men ska ta mig i kragen, duscha, dricka lite välling (ja de e gott) och åka hem till kissen. Sedan ska jag repetera det sista inför tentan, fixa ihop alla papper och förbereda mig för intervjun. Ska infinna mig på sveavägen kl. 14:30, sedan tar det en timme sa de? Så jag åker väl hem, äter lite, och sen åker jag direkt till tentan, har lite grejer att fixa innan på universitetet också. Och så måste jag ju hinna packa?! Jag åker ju faktiskt imorgon!

Hemma hos älsk

Publicerad 2008-10-14 19:05:18 i Saras dagar

Vilken solig dag det har varit! Säkert 20 grader i solen :) blev en god macka med Paaaris. Nu är jag hemma hos älskis, det var ett tag sen sist. Har pluggat en massor. Sitter och väntar på middag nu. H är kock ikväll! Sedan blir det snabbrepetition av allt jag ska kunna innan läggdags. Nu mitt favoritprogram: DR PHIL!

Underbar morgon!

Publicerad 2008-10-14 12:06:29 i Saras dagar

Jag har hunnit boka massa lektioner- fått någon klarhet i min sjukdom- fixat mitt kårleg- och det bästa av allt, imorgon ska jag på intervju på ett jobb som verkar helt toppen. Så jag hoppas verkligen nu! Har hunnit med en massa :) Så det känns hur grejt som helst. Det gäller bara att ta tag i saker helt enkelt! Nu är det fullt schema. Imorgon är det tenta och intervju. Men först: underbar lunch med mitt älskade Par på Il Piatto, är väldigt sugen på en tonfiskmacka...

Hemsk morgon!

Publicerad 2008-10-14 10:10:43 i Saras dagar

Blir väckt kl 9 av min far! Nu sitter jag och försöker få tag i kårexpeditionen... without luck. Har inte fått mitt kårleg än och har tenta imorrn... dålig planering, jag vet, börjar få lite panik nu. Efter det ska jag ringa körskolan och fixa nya tider, kanske boka halkan, ja lika bra att ta tag i allt på en gång! Men jag blir störd på- varför ha telefontid om man ändå inte svarar?

Ja, vad hände med mig?

Publicerad 2008-10-13 23:35:51 i Saras dagar

Hösten nalkas, jag är svart och likaså mitt sinne. Min kropp gör ont och min hjärna spelar låtar på repeat som jag lovade mig själv att aldrig mer höra. Maten smakar inte som förut och låtarna talar inte till mig som de en gång gjorde. Jag drömmer mardrömmar på nätterna och hetsar upp mig för ingenting på dagarna. Kläder, smink och böcker har jag grävt ned tills jag kommer tillbaka.

Samtidigt har jag de underbaraste av underbara vid min sida dagligen- som söttar mig, hjälper mig upp och håller mig i handen. Varför är jag då såhär? Det är inte ok att vara ledsen, sur, arg, dramatisk eller martyr när man har allt. Och det har jag, allt. Kan jag sluta fjanta mig någon gång? Jag hoppas det, tills dess väljer jag tystnad.

Har haft en underbar dag. Snabbpromenad med A, centralbad med mor, långpromenad och restaurangätande med älsk. När jag kom hem blev det massa samtal via telefon. Snart åker jag till Lund! Och imorgon ska Par och jag luncha. Det ser jag fram emot. Har lekt med katten och gått igenom mina anteckningar. Igen. Nu är det bara det tråkiga kvar, det datamässiga ältandet.

god natt.

Stop it.

Publicerad 2008-10-13 12:14:52 i Kärlek

Du springer aldrig ikapp när jag väl är där...
jag vill inte tänka framåt, men är livrädd att fastna här.


Vad hände med mig?

God morgon!

Publicerad 2008-10-13 10:47:37 i Saras dagar

Finns det några goda mornar? Jadå, absolut! Idag ska jag plugga plugga, sedan blir det träning på centralbadet. Ska bli helt underbart. Ikväll blir det middag med älskis.

Ni som umgåtts med mig tätt vet att jag inte mått så bra fysiskt på sistone. Konstant trött, ont i magen, illamående, yr och frusen. Men vilket sjukdom har inte dom symptomen? Överreagerar jag? Det brukade bara inte kännas såhär och jag är så himla trött på det... Drömde att jag gick till läkaren inatt, och jag hade ingen puls. Haha. Jag var död alltså. Det var lite obehagligt. Är det inte så, att alla har något? Stort komplex eller sjukdom, trauma. Alla har vi något i bagaget. Min diagnos "IBS" vettetusan om det är rätt, jag är så himla trött på Sveriges sjukhus. Jag har haft dolda depressioner, narkolepsi, insomnia, klamydia osv. Fast sanningen är att jag aldrig haft något av det efter några tester. Varför säger de det då? Kanske dags för mig att börja bota mig själv.

Jag är lite spänd för idag ska en kille från ett coaching-företag ringa mig (ni som känner mig vet att det är en dröm). Hoppas han har några tips för mig.

I övrigt har katten gjort stora framsteg. Hon är för himla söt, jamar och lägger sig i sängen. Världens finaste. Men har inte lyckats fånga henne på bild än...

Ni har väl inte missats BSB's halvnya låtar? Kärlek.

När det äntligen är över

Publicerad 2008-10-12 22:41:58 i Hjärtefrågor


Du sa: Jag vet vad du vill
Jag sa: Jag vet vad du tror, jag tror
Bara vänta lite till
Så får du tro vad du tror, du vet vart jag bor
Du får gärna komma hit och skrämma mörkret

I dina ögon
var det lättare att va
I dina ögon
Jag trivdes bättre i dina ögon...

Wilma.

Publicerad 2008-10-12 11:11:24 i Saras dagar

Nu är hon här, vår lille kisse! Hon är väldigt blyg och varken äter eller dricker mycket, men hon börjar komma fram mer och mer! Vi hämtade henne i Södertälje, och om man säger såhär... 15 min räckte. Haha.

Nu ska mammsi och  jag åka iväg till Vällingby Centrum, kika lite i affärer och käka lunch. Sen ska jag köra, med mamma bak i bilen, det blir intressant! Sedan blir det hem och plugga... tenta på onsdag. På torsdag åker jag till Lund!

<3

Har ni tänkt på att jag alltid uppdaterar vid den här tiden? Komiskt!

Publicerad 2008-10-11 11:10:57 i Saras dagar

Var ska jag börja? Hmm. Igår blev mys-fika med Paret, hem och äta god middag med mor min. Kvällen avslutades på Skrapans sky-bar med en oslagbar utsikt, dock alldeles för mycket folk!



Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är min jag-ska-få-en-katt dag! Nu sticker jag och mor iväg och hämtar en kissemiss, en sötaste blåögda Wilma. Välkommen in i familjen! Bild utlovas! :) Djur är det bästa som finns.

Ny dag!

Publicerad 2008-10-10 11:07:42 i Saras dagar

Igår var min namnsdag förresten! Ni visste väl att jag heter Ingrid? Hihi. Har mått konstigt, ont i magen och illamående... hoppas att det går över! Har börjat spela THEME PARK INC, hahaha, det är inte bra... jag kommer fastna. Nu ska jag iaf. sammanfatta det sista till tentan på onsdag och be en bön för att hon som skulle fixat mina naglar har fått mitt SMS om att jag ställde in tiden idag... skulle varit där kl 11, men jag vet inte om det var rätt nummer kom jag på, annars blir jag betalningsskyldig vilket suger! Så jag hoppas verkligen att det inte är så...

Hoppas ni får en underbar helg.

UPDATE

Publicerad 2008-10-09 13:04:23 i Saras dagar

Igår var sjukt kul! Seminariet var segt, framförallt eftersom att jag var i samma grupp som en leg. psykoterapeut som jobbar inom kriminalvården samt en polis sedan 15 år... så jag hade inte så mycket att säga tilll om! Haha! Sedan träffade jag EÅ! Vi drack lite vin hos mig, gick runt ett par varv och hamnade på Little Persia med en billig god drink i handen. Sedan gick vi vidare till snaps... och inte en enda gång kollade de leg, jag hatar att det är en slump om man kommer in eller inte. På Snaps var det dött men vi hade kul ändå, haha, man skulle kunna tro att vi var betalda för att dansa. Träffade en kines och en musikproducent. Spännande.

När jag kom hem till älskis hade han gjort varm chokladmjölk och mackor, det var sååå gott, sen sov jag som en liten gris.

Nu ska jag plugga, tenta på onsdag!

KÄRLEK

Today, I'm wearing this..

Publicerad 2008-10-08 12:53:03 i Kläder

Okej, jag är ingen modeguru, kommer aldrig att bli. Men jag vill att denna blogg ska vara sånt som jag själv vill läsa. Och vet ni vad? Jag ÄLSKAR dagens outfit, klyschigt eller ej. Så därför:

Skinnjacka VILA, Sjal H&M, Halsbandsklocka Glitter,
Klänning Lindex, Väska med rosett Sicilien,
Leggins H&M, Frans-stövlar Vagabond
(Come on, judge me)

God morgon!

Publicerad 2008-10-08 11:09:40 i Saras dagar

Eller god dag kanske snarare! Jag har sovit mycket gott idag :) Igår var en trevlig kväll, Emelie och jag åt en god middag och sedan blev det god efterrätt samt spontant-besök på Indigo! Mycket grejt!

Jag har sovit utsökt inatt! Och vaknade pigg och glad :) solen skiner också. Nu ska vi äta god frukost med allt möjligt, muums. Sedan ska jag gå igenom lite till seminariet ikväll, gå en långpromis med älskis, åka in till Söder och fika med kära Annica. Sedan skola, och till sist och slut, utgång!! WOHOOO. Jag är heltaggad!

Hoppas ni får en underbar lill-lördag.

<3

Känslor!

Publicerad 2008-10-05 18:47:27 i Hjärtefrågor

Hej och hå, tänk vad mycket känslor som kan välla fram genom några kort, rader, eller helt andra saker. Idag har jag gått igenom varenda mapp och varenda dammig vrå. Vi har möblerat om, slängt, bränt och städat, och det känns sjukt bra. Vissa saker är dags att lämna bakom sig nu, på både gott och ont.

Har hittat en hel del gamla brev, dagböker, kort. Har också hittat roliga grejer, ex. Parets och mitt brev till Darin, Pegahs och min Stockholmslista, lapp från en psycho-brud där hon avsäger sig min vänskap, kärleksförklaring på ett barkvitto, en av Henkes första kärleksbrev m.m. Det är sjukt nyttigt att göra sånt här! Och det är en himla lättnad när man är klar.

Hela livet är och kommer alltid förbli en berg och dal bana- så det gäller att enjoy the ride som man säger. Jag har kommit långt, och jag kommer komma sjukt mycket längre.

Live and let live.

Cleaning out my closet.

Publicerad 2008-10-05 18:16:11 i Kärlek

"Hej min kärlek,

idag är det precis 6 månader sedan. 6 månader sedan "vi" tog slut, och 6 månader sen jag slutade att  leva. Ditt hjärta är inte längre mitt, och ingenting har någonsin gjort mer ont. Jag vet, jag är bara liten, det kommer fler skepp. Snälla, tyst. Jag orkar inte höra mer, och jag är ändå lika rädd. Varför? För att du är den enda jag någonsin kunnat tänka mig. Du var allt, som i en film. Det här är min film, jag spelar huvudrollen, och du var min enda kärlek.

Jag hatar känslan av att allt skulle vara så rätt om det bara var du och jag. Jag avskyr den, förkastar den, men den sitter kvar likt ärren från en olycka. Är det vad vi var? Jag kommer aldrig vara lycklig igen.

Du sov inte ensam inatt, va? Det är klart det inte gjorde, och kanske är det vad som känns värst. Det är ni nu, men vet du vad? Hon kommer aldrig att vara jag.

Varför har jag aldrig lyckats släppa dig? Jag vet inte, men jag antar att man inte kan tänka klart när den enda jag vill ventilera mig med är anledningen till min förvirrning. Du gjorde mina dagar till ett himmel eller helvete med bara ett enda ord, och jag orkar inte balansera mellan trygghet och panik en sekund till. Jag kommer aldrig att vara bra nog för dig, jag har insett det nu. Så förlåt för alla naiva försök, för du är väl egentligen inte min ideal kille heller. Här tar "vi" slut och äntligen får hjärnan en chans att styra över hjärtat. För det finns inget som gör ondare än att höra, "ha ett bra år, Sara!" från den enda man vill spendera varje dag, varje månad i varje år med.

Men iallafall, tack för en glöd, en pause, i en annan alldeles för grå värld. Och kom ihåg, att ingenting har någonsin gjort mer ont.

Lova att du aldrig glömmer bort mig,

S.."

(Och än idag kan jag inte hjälpa att undra- skulle du kunna se mig i ögonen, säga att jag inte längre finns i dina tankar, och att du är lycklig nu? )

Söndag igen!

Publicerad 2008-10-05 10:28:18 i Saras dagar

SHIT, den här veckan har bara schichat förbi!! Helt sjukt. Aja, nu ska jag ta mig hemåt, träffa släkt och möblera om i mitt rum! Hoppas ni har ätit många kanelbullar förersten :)

Mening

Publicerad 2008-10-04 21:49:21 i Hjärtefrågor

Finns det ett öde? Var det meningen att taxin aldrig kom, eftersom att jag ändå inte hade haft pengar på rätt konto? Var det meningen att jag kom försent igår, så att jag inte skulle lurats in i ett kontrakt jag hade mått dåligt över? Finns det en mening med att det inte blir det här jobbet för mig? Jag kan inte annat än hoppas, även om det känns skit! Nu börjar vi om igen, snart är det en ny vecka och jag är fortfarande densamme!


Run away, run away, like a prodigal.

Lite bättre idag.

Publicerad 2008-10-04 21:28:24 i Saras dagar

Har precis skickat iväg det fruktade mailet, men hursom, det blir inget jobb för mig på Åhlens. Hamnade på en av de få rekryteringsföretag som bara utnjyttar ungdomar och allt verkade genomskumt. Men nu är det ut ur världen, så länge de inte börjar prata om muntliga avtal..

Idag har älskis och jag varit på inspelningen av "Ballar av stål" på filminstitutet på Karlaplan. Det var kul! Men efter ett tag fick man ont i käkar, mungipor och händer efter allt leende och applåder. Haha. Då stack vi iväg på vår nästa mission- Få Sara att gilla Sushi. Jag åt 3 sushibitar! WOHO! Och yakiniku förstås, det var supergott verkligen. Sedan handlade vi lite smått och gått på fälstöversten och åkte hem och lagade äppelpaj!

Sedan ska vi skaffa katt :) Wilma, halv birma halv skogskatt. Antingen hämtar vi henne imorgon eller nästa helg! =) Ska bli så kul. Saknar närheten med djur på alla sätt och vis! Sätter in bild när jag har någon bra. En söt, liten, 2 år, honkatt som hamnat i fel händer ska nu få kärleken från min familj och det ser vi fram emot!

 

Världens finaste älsk, och jag på tuben, underbar mat, underbar man.

PS. Haha, ska berätta en sak. Jag blir så himla trött på folk, framförallt sådana som ska trängas bakom en, efter man dragit sitt kort och ska gå igenom spärrarna . Jag stannar alltid då, idkar inte välgörenhet- som älskis säger. Igår så hamnade ett par bakom mig och skulle gå förbi på väg till t-banan, jag stannade, och de blev rasande. Det var ett invandrarpar som antagligen druckit en hel del. Är du dum i huvudet? Flytta på dig, sa tjejen i sällskapet. Nej men tackar som frågar, sa jag. Det verkar du vara däremot! Killen försökte putta bort mig och tar mig skithårt i armen, varav Henke blir rasande. Jag är ordningsvakt, backa... BACKA!! Skriker han, och den andra killen som tidigare puttats och skrikit blir gelé. Haha. RING VAKTEN, och det gjorde han i luckan. Sen gick vi lugnt ner till tunnelbanan. Visst man kan inte lösa alla problem, men man kan påpeka rätt och fel, och för sin egen skull sätta gränser. Kanske, tänker de efter nästa gång, kanske är det inte lika självklart att planka, och kanske fick de iallafall skämmas lite.

När slutade barn vara barn?

Publicerad 2008-10-03 23:53:44 i Hjärtefrågor



Såg ett helt sjukt program imorse om skönhetstävlingar bland småbarn. Och då menar jag SMÅ barn. 4 år. Fullt mejkade, fullt pressade, med ett påklistrat leende. Det ska man inte behöva genomlida förrän tonåren tidigast! Jag tror mammorna behöver en psykologilektion om projektion... döm själva.

Orkar knappt prata om det...

Publicerad 2008-10-03 19:43:35 i Saras dagar

Har haft en heeemsk dag. Började imorse med att jag fick vänta 1 h på tbanan, taxin jag beställt kom inte. Jobbet var en klass för sig, och allt har bara gått fel. Kan fortsätta i evigheter men hur kul är det att läsa? Inte särskilt. Känns som att allt bara går rakt ner i något hål, haha. Nej, så seriöst är det inte men saker blev bara inte som jag tänkt mig idag! Det är tveksamt att jag i överhuvudtaget skriver på något kontrakt, så känns det just nu!

Nu är jag hemma hos mor och far, ska äta räkor och slöa. Det behöver jag.

Suck

Publicerad 2008-10-03 06:49:10 i Saras dagar

Alla t-banor ligger nere, nu gäller det att springa till ersättningsbussen och komma försent... BLÄÄÄÄ! Aja, hur som haver. Vet ni varför det är mörkt kl 6 på morgonen en höstdag som denna? För att man ska ligga i sängen.

Trevlig dag.

Tårarna sprutar...

Publicerad 2008-10-02 16:38:03 i Saras dagar

jag har skurit för mycket lök!!! Jag vet inte om jag är allergisk? Men det gör så himla ont i ögonen varje gång jag är i samma hus som någon som skär lök, och tårarna rinner. När jag jobbade i restaurang förut hade jag solaglasögon på mig när jag stod och skar lök- inte så vackert, men det hjälpte lite iaf. Förövrigt är jag inget stort fan av lök. Kan lika gärna vara utan det. Men har päronen sagt att man ska göra mat så ska man göra mat. Boeuf Bourignon blir det, stavas säkert helt annorlunda, men det orkar jag inte bry mig om just nu.

Sedan hände det som inte fick hände... en nagel gick av. SKIT OCKSÅ. :( Kanske kan klistra tillbaka den? Haha

Juste intervjun gick bra, pratade i typ 40 minuter! Hon var nyutexad personalvetare så det var kul! Detta jobbet var dock inte aktuellt, bara en dag i veckan var det visst:( men jag är iaf uppskriven på register och så så vi får hoppas till något senare! Allt verkade verkligen toppen... så jag hoppas... och hoppas...

Nu ska jag hoppa ur mina Sara ska på intervju och vara proper- kläder, duscha och sen göra slutruschen med maten!

KÄRLEK

En dag i sorg.

Publicerad 2008-10-02 11:26:42 i Saras dagar

Vaknade med panik för att jag kom på att jag glömt mitt älskade, smidiga, rosa paraply på universitetet igår. Bajs också! Hoppas verkligen att jag får tillbaka det på ett sätt eller ett annat. Har sovit sådär inatt, när man haft så pass lite att göra blir allt så stort. Sedan så har jag sovit så mycket att jag liksom inte är trött längre. Men jag har iaf vaknat med ångest och ni vet hur det är. Gick iaf iaf upp idag, imorgon börjar utbildningen kl halv 8 och idag ska jag på ännu en intervju! Nu händer det verkligen grejer!

Har fixat nu på morgonen, läst igenom kassahandbok och klädkoder som till alla nya jobb, men inte mycket nytt under solen! Nu ska jag fixa mig :) och sörja mitt paraply.

Onsdag- och inte längre arbetslös!

Publicerad 2008-10-01 23:40:07 i Saras dagar

Åh, vänner! Vilken dag! Körningen gick toppen, intervjun gick toppen och skolan likaså! Har numera jobb på Åhlens i höst och vinter, hur bra är inte det? På vägen hem från intervjun, dessutom, så ringde såklart ett annat jobb så nu har jag en annan intervju imorgon! Haha, så vi får se hur det går!

2 veckor tog det mig! Jag förstår inte allas tjat om att det är SÅ HIMLA SVÅRT ATT FÅ JOBB... Vad är det med er? Ni måste vara lata eller något?! Inte tillräckligt drivna iaf, uppenbarligen... eller så har jag en VÄLDANS tur.

Nu sitter jag här med min favorit-pojke och dricker te och ser på Americas Got Talent- snart sovdag. Imorgon- anställningsintervju och sedan massa gäster hemma hos päronen, och jag står för maten! Så det blir kul.

Kärlek

/Sara, med livslusten tillbaka!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela