prestiqe

Varför vågar vi aldrig älska den bredvid?

konsten att skriva tills fingrarna blöder...

Publicerad 2009-07-31 01:08:38 i Saras dagar

När jag mådde sämre brukade jag skriva ut känslorna, fläka ut dem. Rått och med huvudet före. Något jag har mindre och mindre behov av, är det inte konstigt? Det är det jag menar med att galenskap och genialitet är nära besläktat. De bästa artisterna, bloggarna, författarna, poeterna, har nog många nätter av gnagande ångest. Ironiskt. Och det är kanske det vi eftersträvar. Men för passion krävs också hat, och alla sidor går att vända på. Vi strävar och strävar efter det vi aldrig kan få, det gröna gräset på andra sidan. Allt blir en uppfylld idyll. Blondinbella skriver om att "sitta och äta sin favoritchoklad i snygga underkläder framför en brasa". Hur ofta gör man det? Hur glamoröst är det egentligen? Det känner jag lite med den här bloggen ibland... att jag försöker bevisa något för mig själv. Det är otroligt viktigt för mig att få skriva dagbok på ett eller annat sätt, för att själv se hur mycket fantastiskt som finns runtomkring mig. Nu har jag varit hemma sen Gotland och inte gjort särskilt mycket och jag håller på att tråka sönder. Hur man klarar det en längre tid förblir en gåta för mig. Så jag gör saker, och jag skriver ned dem. Men vad försöker jag bevisa? Har det blivit för mycket? När bilderna blir viktigare än kvällen, då är det farligt... Hoppas de stora bloggarna inser det också!

Jag har en fantastisk man som jag helst vill dela hela livet med. Som förstår mig, busar med mig, tröstar mig och älskar mig. Med hela kroppen. Hur många har det? Och att vi mer och mer flätas samman till en är fantastisk. Min en gång så ihärdiga ångest försvinner i tvåsamheten. Men med det försvinner också en del av min passion och genialitet, finns inte lika mycket plats och tid. Jag vill aldrig någonsin falla i hålet igen, så tråkigt att man inte kan få behålla känslan av uttryck iallafall...

Nu sitter jag iaf här precis som på sommarlov när man var liten och hade alldeles för lite att göra. Och då kom den igen. Är det inte konstigt? Men innan jag sprängs av alla bubblande tankar så ska jag faktiskt krypa ned och läsa min bok. Vad den heter? Kvinnor som tänker för mycket. :)

God natt!

Ännu en dag förbi

Publicerad 2009-07-31 00:26:35 i Saras dagar

...och ännu en dag närmare Turkiet! Woho! Idag tog jag lång sovmorgon... tog en promenad med älskling och åkte sen hem och körde en riktig rejd! Sorterade smink, smycken och papper. Sjukt lång tid tog det men bra vart det! Sen på kvällen åkte jag och älskling ut och åt lite, och handlade hem... Sen skulle han till jobbet så jag har sett Göta kanal 2, den var faktiskt överförväntan.. rolig. Alltid när jag är ensam hemma är det ett underbart och samtidigt hemskt lugn som sprider sig över mig. Konstigt. Jag får så mycket mer gjort när jag är själv. Har hunnit handtvätta några tröjor jag vill ha till Alanya och lite så, skönt.

Imorgon ska det packas för hela slanten :) På kvällen ska jag vara lekledare för Parets födelsedagsfest. Det ska bli kul! 04:30 hämtar taxin upp oss här hemma och tar oss till Arlanda. WIho!

 

F12 och magont

Publicerad 2009-07-29 14:14:26 i Saras dagar

Hej kära vänner!

Igår kom Paret till mig, vi åt räkor och drack vin. Lyckades tagga till henne lite så till slut blev det en spontantutgång på F12 med Pegah och heela gänget! Kul var det :) Som tusan. På vägen hittade vi två förvirrade göteborgare som vi fick guida, en willysarbete, en snickare. En bartender med en väldigt lång tunga.. och ja... Är faktiskt lite trött idag och så har jag ont i magen...  :( Uschibuschi. Hoppas det går över så jag kan göra något vettigt... Har packat och sovit hela dagen, och fixat lite med jobbet. Det är så himla underbart att vara ledig!

Morning!

Publicerad 2009-07-28 12:44:27 i Saras dagar

Jag har sovit 12 timmar och är betydligt piggare idag! Börjar dagen med en stor frukost, snart ska vi ut på morgonprommis och sen till jobbet. Sen ska jag faktiskt hem och packa. Jag älskar sovmorgon! Pussiluss

Kärlekisar.

Publicerad 2009-07-27 21:25:49 i Saras dagar

Idag har jag kännt mig jättekonstig hela dagen, kännt mig drömmande och gått vid sidan av mig själv på nåt sätt... jätteobehagligt. Hann iaf hämta ut mitt leg köpa lunch och skor, sen gick jag hem och vilade. Kände mig helt svimfärdig. Konstigt. Känns mycket bättre nu iaf! Älskling kom förbi mig så vi åkte hem till honom och jag slockade 1,5 h. Bakade jättegod salami och västerbottenost paj. Supermums! En god sallad till det. Sedan gick vi en kvällspromenad och nu väntar vi på att Beck ska börja- till det te, godis och popcorn. Mat och vila känns det som att jag behöver.

Imorrn ska jag åka förbi jobbet och fixa lite och förhoppningsvis träffa Sara på kvällen. Pegah och co ska ut så om jag mår bra och är på humör joinar jag förstås. Fattar inte varför jag mått så konstigt idag. Jaja!

Kärlek i hoper

Ge mig liv, där allting föds på nytt.

Publicerad 2009-07-27 11:38:59 i Saras dagar

Hej bloggis.

Idag är jag hemma och ledig, men har massa grejer jag ska göra. Ska till banken och hämta ut mitt nya leg, ska till jobbet och hämta min kalender som jag glömt där... ska köpa ett par skor till Turkiet. Ringa BS-kollegorna och stämma träff, göra en tipsrunda till Parets kalas, hem och laga mat till älskling sen senare... Haha ja ni ser! Jag har sovit jättedåligt inatt... har haft världens ångest, mardrömmar och en sjukt stark känsla över att nåt hänt.. att nåt är fel? Jättemärkligt... Så är lite trött idag men vad gör det?

Nu sitter jag iaf med min ansiktsmask och ska snart börja bege mig... bli av med trycket i bröstet. Känns fortfarande som att det är något som är fel, nåt jag glömt? Inen aning om vad det kan vara? Hoppas det går över iaf..

Lägger upp lite bilder också

<3

Hej kärlekar!

Publicerad 2009-07-26 22:53:56 i Saras dagar

5 dygn har jag varit borta men det känns som typ 8 timmar... alldeles för fullt har det gått! Har absolut ingen lust att skriva här men massa massa kort ligger på fejjan.. kanske  kommer upp här senare. Jag har haft det super förutom ett litet snedsteg, att jag blev alldeles för bakfull en dag... haha. Men det är sånt som händer! Kanske sätter upp lite bilder igen :) Efter många om och men med båtar hit och dit så är jag iaf hemma nu! Iaf ett litet tag, tills vi drar till Turkiet på lördag. Längtar ihjäl mig!

Idag blir det lugna puckar tills det blir dags för sängen. Saknar älskling redan, Åh suck på mig.

Kärlek

Sommartid- var är hjärnan? Här är våldet.

Publicerad 2009-07-21 23:43:37 i Saras dagar

Hej bloggibloggi!

Nu sitter jag uppe- alldeles för sent för att vara mig... Paret var här och åt middag och vi planerade lite, det var supertrevligt. Dessutom hjälpte hon mig packa, fantasico. Nu är allt klart och extrasängen är utbäddad för min kärlek. Det är därför jag sitter uppe.. väntar på att kärleken ska komma och krypa ned med mig. Vi har en ritual, varje kväll får jag en godnattpuss som sträcker sig frånmunnen ner till nacken. Så mysigt! Sen så säger han godnatt, min skatt. Och då sover jag som ett litet barn! Men jag är så trött att jag inte vet om jag orkar hålla ögonen uppe länge till... glad är jag iaf, för jag har hittat min ipod! Som jag trodde var borta. Hittade massa nostalgimusik, t.ex. Kent- kevlarsjäl. Det är egentligen inte bra för mig att lyssna på sånt här, haha. Men jag tror fallgropen är längre bort för mig nu än den någonsin varit.

Ska bli för himla skönt att komma iväg till Gotland- vi hade det så bra där förra året också så det blir nog inte annat än grejt. Älskar, älskar semester. Fick förövrigt brev idag från UU! Välkommen till Uppsala universitet :) Hihi! Nattis.

Så länge hjärtat mitt slår, så minns jag dig när,
du stack ett hål i min kevlarsjäl.
Och så blev du mitt sår, och jag blöder ihjäl
...

Sara = Badboll

Publicerad 2009-07-21 17:21:00 i Saras dagar

Hej älskade vänner!

Kryssningen till Riga var spännande. Båten var under all kritik, minst sagt. Behöver jag säga att vi fick frusna lingon med färdig karamellsås i ett glas till efterrätt? Eller att poolen var så varm så gästerna själva fick stå med hinkar och föra över kallt vatten? Men oj, vad vi har skrattat!

Riga var en fantastisk stad iallafall, dit måste jag åka igen! Jättemodernt, mysigt och fint. Bra shopping, god mat och även jättefina stränder. Det blir nog flyg nästa gång dock!

Vi kom hem vid 9 imorse, åkte 76an hem till Slussen och somnade en stund. Sedan har jag fixat utväxten (välbehövligt) och sprungit runt stan i jakt på ett par skor, utan lycka tyvärr.

Jag har ätit så sjukt mycket mat i Riga att jag känner mig som en badboll, och mår illa. Inte kul! Nu ska jag packa om och tvätta ikväll, känner mig trött också. Imorgon bär det av till Gotland med älskling! Så skönt att komma bort. Just nu känner jag mig lite trött på folk, och ja en hel del helt enkelt. Ska försvinna i några dagar nu. Välbehövligt där med!

Glad sommar!

Aj aj aj aj!

Publicerad 2009-07-18 16:58:04 i Saras dagar

Idag när jag vaknade hade jag den värsta träningsvärken jag någonsin haft, vad jag kan minnas iaf. Men vi skulle ju ut och rida! I 3 timmar höll vi på, älskade älskade hästar! Har saknat att få sniffa på en häst. Vi fick själva hämta dem i hagarna och tränsa och sadla. Sedan fick vi börja gå i volten, skritta och sedan trava. Sedan blev det en 2timmars ridning runt djurgården. Det var så kul att sitta på en hästrygg igen men oj vad slut jag var när vi kom tillbaka. Kändes som att jag skulle svimma på vägen hem. Tog en dusch, åt lite och sov i 2 timmar. Helt sänkt var jag. Har så himla ont i kroppen nu att jag knappt kan gå! Haha, alltså det är verkligen synd om mig. Hur ska jag orka gå upp och jobba imorgon? Och sedan? Åka till Riga? Det gäller att packa ner massvis med värkisar ska jag säga er!

Men nu hur trött och slut jag än är så gäller det att packa färdigt, klä på mig något och börja fixa lite. Älskade pegisen kommer hit nämligen och äter middag på min balkong! Och det ska bli såå mysigt eftersom vi knappt aldrig ses och hinner prata! Wohoho! Sen kommer jag somna som en stock, vakna imorrn med en enorm smärta men ändå släpa mig till jobbet... och Riga...

Vi hörs om några dagar bloggen!

Helt sltu efter första semesterdagen

Publicerad 2009-07-17 20:12:04 i Saras dagar


Idag tog jag en underbar joggingrunda på drygt en timme runt halva söder. Alltså det var så skönt och fantastiskt. Låter överdrivt men det var varmt, jag fick sol, jag sprang av mig massa dumma tankar och det var himla vackert och med bra musik i öronen! Sedan hem och duscha för att möta upp älskling i stan. Där blev det växling inför både Riga&Turkland! Sedan åkte vi archipellago race- en snabb båt tur i skärgården! det var sjukt mysigt verkligen.. när vi kom tillbaka vart det lite letande efter ett par sandaler. Sedan hem, laga mat, och nu är jag helt sänkt. Ska börja packa till Riga men kommer inte upp ur soffan.. jobbigt... Imorgon ringer klockan tidigt för då ska vi rida polle! Woho!

Konsten att bara vara

Publicerad 2009-07-17 09:59:21 i Saras dagar

Nu har min semester börjat! Jag har jobbat heltid sen november även under jul nyår påsk och valborg... så det känns ju bara helt fantastiskt! Och overkligt... Vaknade dock alldeles för tidigt, för drygt en timme sen. Men så är det! Jag är ju så van!

Nu ska jag ta vara på solstrålarna. Och njuta. Njuta massor! Ska göra mig en egen latte, göra en fruktsallad med all god frukt vi köpte på vägen hem igår. Sedan ska jag ge mig ut på en powerwalk i solen, men först måste musikmaskinen ladda lite... Hem och duscha och gå ut, leta solbrillor till Turkiet (har trampat på mina, woops) sedan ska jag växla pengar till Riga på Forex! Kl 14 ska jag möta upp älskling och så ska vi åka speed-båt! Hihi :)

Igår jobbade jag över 2 timmar. Men vad gör det? För nu är jag ledig! Älskling mötte upp mig efter jobbet så gick vi ut och åt. Jag var matt och ville fira. God mat och lite vin och jag var såååååå mätt på vägen hem. Så vi gick hem från Östermalmstorg, det var myspys. Och handlade lite på vägen hem som sagt!

Imorgon ska vi upp tidigt för då ska vi rida polle! Det var så länge sen, ska bli helt underbart! Kameran åker med såklart! Ikväll ska jag laga god fisksoppa å så ska vi dricka vin :)

På söndag ska jag jobba (på semestern) men bara en dag! Direkt efteråt åker mamma och jag till Riga för att vara där en dag och shoppa lite... sedan är jag hemma en dag innan jag åker till Gotland! Åh som jag har längtat!

Kärlek!

Efter en jobbig dag

Publicerad 2009-07-15 18:23:03 i Saras dagar

Dagen på jobbet har varit helt crazy! Vi var två man kort och så in i helskotta mycket folk att jag höll på att storkna.. men jag överlevde. Fick springa iväg på en shoppingtur på lunchen och njuta av en väldigt godkänd kyckling-sallad i PK-huset med mangodressing.. rekommenderas starkt!

Nu är jag hemma hos min kära påkkvänn och han är fantastisk. Han är faktiskt det. Tror ni mig inte? Han mötta mig vid tunnelbanan och nu har han gjort helgrillad kyckling det ska bli såå gott jag är hungrig hungrig. Sedan blir det långdusch, långpromenad och ikväll ska vi baka paj! Mysmysmys! Imorrn vankas det jobb, nästa sista dagen! På Nypan förstås :) På lördag ska jag och älskling rida polle och på söndag åker jag och min ömma moder till Riga! Woho!

Kärlek i hoper

Annorlunda

Publicerad 2009-07-14 18:24:38 i Saras dagar

Jag läser bloggar och blir förbryllad på människor. Jag läser om en gravid tjej (min ålder) som inte har råd att ha pengar på mobilen och är rädd att hon ska behöva ringa ambulans (har BF om en månad) och inte kunna. Till historien hör att hennes granne är döv... känns det OK? För det första, vilken 20-åring har konsekvent inte pengar på mobilen? Och när man snart ska föda? Om man inte har råd att ha pengar på mobilen, ska man ha barn då? Kanske är jag trångsynt men det känns inte så bra. Idag när vi var på affären så var det en som hade sin katt i en väska. Instängd. I kundvagnen. Hur tänker folk?? Katten jamade som om den skulle bli slaktad! Åh suckelipuck. Jag ser på unga mödrar (mitt favoritprogram) på tjejer som låter sina älskade pojkvänner och sambos vara ute till 22.30 men inte en sekund längre, och gömmer deras deoderanter så de inte ska lukta gott. Låter som ett stabilt förhållande eller vad tycker ni? Ibland undrar jag var det är för fel på folk, varför inte alla bara kan sköta sig själva och sitt jobb. Det finns så sjukt mycket puckon att jag blir bitter för livet! Att vara riktigt konstigt hör snarare till regel än undantag nu. Hur ska det gå?

En sak är iallafall säker- det har himla skönt att vara ledig när man jobbar mycket. Idag har jag haft en heldag med älskling. Vi har sett film, promenerat, köpt massor av godis och ätit lunch på fjällgatan med fantatsisk utsikt! Nu sitter jag här och försöker att inte somna.. ska ha myskväll med Sara ikväll och det vore ett plus om jag var vaken! Imorgon jobbar jag på slottet så dom timmarna kommer gå lååååååååångsamt... men jag ska försöka underhålla mig. Hoppas ni får en bra kväll, normalingar!

Hej, min kära försummade blogg!

Publicerad 2009-07-14 09:24:31 i Saras dagar

Helt korrekt så blev det drinkar sen sista inlägget! Även då bartenderns kunskaper var knappa så blev det bra till slut! Haha! I lördags åkte jag nästan direkt efter jobbet hem till Pegah's Cissi och gick på förfest (utan fest för min del för jag började tidigt i söndags). Och igår var det superrolig utgång med jobbet! Massa skvaller och folk! Och så jobb förstås, varje dag. Igår var jag så himla trött när jag kom hem. Henke och jag åt en god middag och hyrde filmen "Seven pounds". Den var så himla, himla hemsk! Och fick en verkligen att tänka till.. efter det gällde en långpromenad och skingrande av tankar för att kunna somna gott!

Vaknade vid kvart i 9 och nu har jag gjort mig en latte. Så skönt att vara ledig! Idag ska älskling och ja ha en heldag och ikväll ska jag hem till Paret, laga en god middag och ha TV-kväll åååååh mysigt!

Pussipussipuss

Antagen

Publicerad 2009-07-11 15:38:53 i Saras dagar

UU-P2300

Program med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor
180hp, Dagtid, Helfart (100%)
Utbildningsprogram
Normal undervisning
Uppsala universitet,
Uppsala
Grundnivå


BG-19.67


Antagen


22

Lägesrapport.

Publicerad 2009-07-09 19:43:47 i Saras dagar

Hej hej hej!

Åh vad härligt jag har haft det. Förutom sjukhusbesöken då. Vi tog tåg och sedan buss till Gimo och blev upphämtade. Väl på landet väntade myskläder vin och massa grillat! Vi spelade spel och somnade som små grisar. Imorse vaknade älskling och jag till fantastisk frukost med tända ljus. Det var så mysigt och avslappnat. Det behövde jag verkligen! Sedan blev det av till Uppsala- Canneloni till lunch och sedan så blev det kontraktskrivning och handskakning! Oj vad vuxen jag känner mig och nu är det kört, den 15e augusti blir jag andrahandsinflyttad i en 2a i Uppsala, Svartbäcken! Vuxenpoäng i massor! Nu har jag precis fixat mig för en kväll med Saris. Förhoppningsvis blir det drinkar! Eller kanske vin...

kärlek

Hej älskade.

Publicerad 2009-07-08 10:02:02 i Saras dagar

Försökte uppdatera från jobbet igår men det gick inte så bra för då kom rushen! Har inge tid att sita vid bloggen tyvärr så det blir lite glest med uppdateringarna.. nu kliar det i fingrarna! Vi tar det i ordning:

För några dagar sen så såg jag en otroligt griapnde film.. Thje delimar vera story. Sök på den! Den var otroligt sorglig och jag grät litegrann. Det värsta är att allt är en sann historia! Jag har fått lite bäbisnoja på sistone (bäbisar överallt) så jag blev extra tagen.

Iförrgårkväll mötte mammsi upp mig efter jobbet och vi gick och åt supergod indisk mat, drack lite vin tills det snurrade i huvudet. Haha. Åkte hem till älskling och sov gott. Igår jobbade jag över en och en halv timme (bra pengar) och gick sedan till tacobar med Henke.. sedan såg vi the proposal på bio! Den var rolig, lättsam och lagom! Men en del skratt bjöd den på och det är huvudsaken :) behöver jag nämna att jag somnade direkt när vi kom hem ? Haha.

Idag ska jag gå till mitt hatställe, roselunds sjukhus provavdelning och ta ytteliggare blodprov. Suck suck suck suck. Sedan tandis. Suck suck suck suck. Och mellan det ska jag hinna köpa och marinera kött, köpa vin och åka iväg till landet. Ikväll ska älskling och jag och familjen ha en myskväll i Östhammar med massa god mat och vin. På torsdag ska det skrivas kontrakt i Uppsala för lägenheten, ska hälsa på TBS i uppsala och lite sådär! Kul! På kvällen ska jag dricka vin med Paret tror jag:) ååh så trevligt! Sedan väntar 6 arbetsdagar innan semestern wohoohohohoho!!

Kärlek och allt sånt

toffel.

Publicerad 2009-07-04 20:53:46 i Saras dagar

Hej älskade.

Är allt bra med er? Det hoppas jag! Jag sitter i soffan med en skål jordgubbar... Slutade vid 19 och sen var älskling här hemma hos oss (föräldrarna mina kom hem idag) och åt middag. Och jag saknar honom redan!!! Åh, orkar inte med mig själv!! Men jag tänker inte sova hos honom! Fastän han har bil! För han har faktiskt jour inatt och jag ska upp jättetidigt imorrn och jobba en superlång dag... så detså!

Idag har varit en lagom kaoisig dag på jobbet. Italienare är ett speciellt släkte! Haha. Har suttit och läst massa på DN och Carl Bildts blogg. Vilket spännande liv han har! Funderar också starkt på att bli politiker. Häftigt ju! Fast vi kan glömma det ändå för jag skulle aldrig klara av kritiken.

Aja nu ska jag faktiskt inte sitta här och tönta mig utan antingen så läser jag min bok eller ser en film (eller SATC) upp alldeles för tidigt imorrn!

Och så till en rolig grej- jag har fått en kusinbarn! Massa massa lycko och grattiskramar till Martina och Ajje!

Kärlek i hoper!

Lars W- Rusningstrafik

Publicerad 2009-07-02 22:23:20 i Klipp och låtar

Och prylarna far runt och slickar sår som aldrig
läker.
Rulla på.
Orsaken vill ingen ens förstå.
För nån har sagt att har man gott om pengar är
man säker.
För vadå?
Jag menar kylan, mörkret, stan och stressen hittar Dig ändå.

Kan stoppa bilar

Publicerad 2009-07-02 19:13:12 i Saras dagar

Hej!

Som ni kanske förstod så åkte jag till landet. Jag har solat, badat, spelat minigolf, grillat, ätit jordgubbar och varm mjölk och bara haft sommar. Har varit så himla skönt, blivit ompysslad av mammi och haft det helt fabolous. Nu är det tillbaka till verkligheten! Imorgon jobbar jag 9.30-19 och så 5 dagar framåt... najsbajs. Men det ska nog gå! Är himla trött och så bränd att jag skulle kunna stoppa bilar. No need for red lights! Har försökt att duscha kallt och smörja in mig men vad hjälper det när man brinner? Åh suck. jag är en klant!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela