prestiqe

Varför vågar vi aldrig älska den bredvid?

Tillbaka i storstan

Publicerad 2010-05-30 19:52:56 i Saras dagar

Hej kära vänner!

Har haft en så välbehövlig helg. Och jag har verkligen ätit, sovit, solat... Men nu är jag hemma igen och har lite av en mardrömsvecka framför mig. Men tur att tiden går fort! Jobb imorgon på kontoret, sen blir det plugga hela veckan. En tenta på torsdag, en tenta på lördag. Phew!!

Så nu isolerar jag mig själv från omvärlden och vi hörs om en vecka!

Kärlek!

Guten morgen!

Publicerad 2010-05-28 11:03:59 i Saras dagar

Mamma ringde och väckte mig. Fattar ni hur skönt det var med en sovmorgon? Och för att inte prata om en ledig dag, HELG! När hade jag en hel ledig helg sist? Måste varit jääättelänge sen...

Blir så inspirerad ibland. Nu faktiskt av bloggar! Spiderchicks inlägg om Livet, http://spiderchick.nu/2010/may/livet.html#comment bl.a. Hur kan man inte känna igen sig? Jag försöker att vara mer medveten och tänka, men det är så svårt när man pluggar... för det är ju en transportsträcka till en utbildning. Men samtidigt är studieåren dom roligaste, det får man inte glömma.

Och sedan vill jag tro på en styrka, en envishet att inte lägga sig. Och en egenskap till livslust, att det alltid finns tid för glädje! Det måste göra det, vad finns annars kvar? Med allt kaos och stress som är i mitt liv nu måste jag tro på dessa saker... Man får inte glömma bort. Titta upp mot stjärnorna, solen, månen, se att folk har det värre och kanske framförallt att folk har det bättre.. och det kommer alltid bättre dagar! Världen går inte under utan det handlar om inställning att se detta som en utmaning och försöka peppa varandra! Tror jag ska baka något till mina kollegor och sprida lite glädje veckan efter tentorna.

Tråkigt att Sverige åkte ur... blir inte samma sak att titta nu. Men jag hejar på Danmark! Fast det känns som att man hört den förut.

Nu ska jag duscha, klä på mig, packa väskan och så småningom bege mig till centralstation för en helg på landet!

Kärlek till er och glöm inte bort att ta tillvara på idag!

Kaos

Publicerad 2010-05-27 21:05:34 i Saras dagar

Hej kära bloggis.

Har börjat jobba på Strömmas kontor/innesälj. Det är så mycket kaos där att det finns inte! Inget jag vågar skriva ut här men man är så slut när man kommer hem!

Är som ni förstår helt tagen. Men nu är jag hemma och det är eurovision. Imorgon åker jag till landet och pluggar/sover/äter fram till söndag och det ska bli underbart!

2 tentor nästa vecka sen är det "sommarlov" dvs heltids jobb! Haha!

Kärlek!

Todays moments are tomorrows memories

Publicerad 2010-05-24 18:05:57 i Saras dagar

Mina kollegor är så underbara att jag vill gifta mig med dem. Partyt igår var en hit, som alltid! Idag mår jag lite segt men ändå helt OK. Är uttråkad/rastlös/skittrött och känner mig ensam. Alla jobbar eller gör nåt annat kul!

Idag har jag tvättat, städat, diskat, pluggat och tagit en cykeltur för att handla.. det är fint väder men ändå kyligt. Inte så att jag kan sitta i bikini på balkongen som jag kunnat de senaste dagarna!

Jag är så shoppingsugen! Vill fixa håret, köpa lite nya kläder.. kanske nåt nytt hem hit? Får över 6000 i lön imorgon jippi! Och CSN såklart.. ska bli skönt att få mer lön sen i sommar. Jag vill vara ledig, hitta på grejer och gå på sandstränder med tunika och solhatt! Sååååååå lägligt med "sommarlov" (nu glömmer vi bort att jag ska jobba i stort sett hela sommaren)

Jobbet förvirrar mig. Fick så mycket beröm igår att jag nästan börjar gråta. Vad ska jag göra, kontor, kaj? Vet ingenting! Och grannen är mer eller mindre borta vilket är så himla skönt!

Otroligt osammahnhängande inlägg men så känns det i mitt huvud. Känns som en söndag så därför spaltar jag upp "kommande" vecka:

Tisdag- Opponering! Ses i skolan 8.00 och förbereda och sedan opponera.
Utbildning 15- 17.30 på kontoret
17.30-21.00 Jobb på bokningen

Onsdag- 8:30 Sjukhusbesök på Danderyd hos ÖNH (öron näsa hals) specialist, sedan jobb på bokningen till 17:15

Torsdag- Jobba på bokningen 9-17. 15 sedan vattegympa med mamma (haha)

Fredag- Åka till landet och vara där resten av helgen! Där ska jag sova, äta, plugga sola och andas. Glöm inte mors dag på söndag!

Nästa vecka är tentavecka! Torsdag och lördag vankas tenta.... wish me luck.

Bilder från igår:





Bilder igår + idag

Publicerad 2010-05-22 20:54:40 i Saras dagar



Shit vilken kaosnatt/dag. Vaknade halv 4 av att min granne satte på Tupac på högsta volym. Inte första gången det händer. Blev sjukt förbannad och stod och skrek på honom sen kunde jag knappt somna om för jag var så arg så nu är jag sjukt trött... Sedan blev det liten akutoperation för älsklingen i käken så han är väldigt dåsig nu. Vill att han ska bli frisk, kan det inte vara nog? För att inte prata om jobbet, vilket kaos! Lite arga mail hit och dit och äntligen fick jag lite lugn och ro när vi firade Millusken i tanto! Supertrevligt och skönt det behövde jag!

Matbilderna är från igår när vi käkade ute..

Imorgon vankas världens längsta jobbpass, lunch med J och sen PARTY. Så sjukt taggad!!

Nu ska vi se på film och mysa innan jag somnar i soffan...

KÄRLEK

Djurgårdsjakt!

Publicerad 2010-05-21 21:22:38 i Saras dagar








Som ni ser på bilderna var det oförskämt skoj igår! Båttur, junibacken, wasamuseet, nordiska museet, tuff tuff tåg, buffet och vin, folkdans på skansen och till slut åkband på grönan till stängning! TACK TACK TACK det behövde jag :) efter detta hemska rapportskrivande...

Idag har jag solat på balkongen och blivit brun! Och jag sov ensam och gott, stolt över mig själv! Hoho... sen gick jag till skolan och sen på stan med L och drack cappucino. Stackars älsklingen börjar bli lite sjuk igen ( ni vet nog vad jag menar) så kvällen har väl inte varit superkul men vi åt iaf ute på en uteservering och det var topp.. älskar vädret!

Resten av helgen är totalt fullspäckad. Imorgon ska jag jobba på Strömmas bokning och sen fira millusken! Det ska bli supermysigt! På söndag är jag trafikledare och jobbar 11 timmars pass.. har en kvart på mig från att jag slutar 19.45 tills båten går 20.00 och sen blir det personalfest/kick off. JAG ÄR SÅÅÅ TAGGAD!! Nu kör vi!

KÄRLEK

Spänd

Publicerad 2010-05-19 21:09:03 i Saras dagar

Är lite spänd/stressad inför denna skitrapport... hatar grupparbeten då jag drar ett alldeles för stort lass själv alldeles för ofta. Det suger!

Har iaf cyklat idag... haha, det var sjuuuuuuukt jobbigt. Men skönt! Så nu står den här utanför min fina cykel!

Imorgon ska jag på grönan och middag med jobbet.. ska bli så himla kul! Hoppas ni njuter av vädret!

Puss!

Ledig dag full av sysslor!

Publicerad 2010-05-18 22:27:12 i Saras dagar

Idag vaknade ja kl 7.. pigg såklart. Men tvingade mig att skeda en stund med älskis och somnade faktiskt om! Till halv 11! Sedan har jag skrivit rapport, gjort gamla tentor, städat, lagat mat, haft svärmor på middag, tagit en långdusch.. sånt man inte hinner annars. Sedan blev det en timmes promenad, älskade sommarväder! Visst börjar man leva igen? Har fortfarande inte hunnit fixa naglarna så det är det som återstår sedan sömn...

Imorgon vankas skola, grupparbete, lunch hos mina föräldrar och sedan ska jag simma :)
På torsdag ska jag gå i skolan, till K och sedan blir det DJURGÅRDSJAKT med jobbet! Mat, vin, lekar och grönan.. inte helt fel. Ska verkligen bli superkul!
Fredag- skola
Lördag- jobb
Söndag- Jobb som trafikledare och KICK OFF!! Party all nighter helt enkelt!!!

PUSSSSSSSS

<3 Bobbo

Publicerad 2010-05-17 23:15:03 i Saras dagar

Älskade älskade väder, och älskade älskade hund! Det var supertrevligt igår på söndagsölen.. men var skiiittrött imorse kl 6 när klockan ringde. BLÄ. Var i skolan till 13 och efter det åkte jag direkt till hundstallet och fick den här snyggningen. Världens finaste Bobbo! Jag är kär i en hund! Hade jag haft möjlighet, tid, pengar, en större bostad och Henke inte var allergisk hade han varit min bums... Fina, fina byracka. Han var så himla duktig idag också, attackerade nästan ingen, haha :). Sedan skyndade jag mig hem och fick sällskap av två av moster och kompis som hade med sig jättefin inflyttningspresent! Sen direkt hem till föräldrarna för att äta middag och sen har jag skrivit rapport här resten av kvällen... Kuuuuuuuuuuuuuuuuuuul. Känner mig lite stressad faktiskt men men..

Nu kommer ni typ dö av förvåning men imorgon är jag LEDIG. Inget inbokat på hela dagen!! När hände det sist? Jag ska sola, plugga, kanske träna och bara njuuuta av min sovmorgon!


Bobbo <3

Sol i sinnet igen!

Publicerad 2010-05-15 22:16:34 i Saras dagar



Har haft en underbar dag, som ni ser! Först snabb jobb (3 timmar) och sedan tog vi båten kl 14.00 till Fjäderholmarna! Hanna, Henke och jag satt där och drack mousserande och solade och njöt av att sommarvärmen äntligen är här! Vi köpte rökta räkor som vi tog hem och åt senare middag på balkongen... kan det inte vara såhär året runt?

Luris var här en stund och jag hjälpte henne plugga, sedan bakade vi Brownies (Leilas recept) sjukt maffiga och goda...

Men nu är jag helt enkelt otroligt trött och ska upp tidigt och jobba mördarpass imorgon... sedan söndagsöl med jobbet! Woho! Älskade liv!

PUSS

Livet!

Publicerad 2010-05-15 10:07:25 i Saras dagar

Hej älskade vännre!

Igår mötte jag upp Paret efter jobbet, vi åt lunch, fikade, plugga tillsammans, gick lite på stan. Sedan hem till Hanna för att dricka rosé och grilla. Vilken perfekt kväll!

Nu ska jag snart iväg till jobbet... efter jobbet tror jag det blir en tur till Fjäderholmarna.

Ut och njut av värmen!

Kärlek!

Torsdag? Fredag? Lördag? Söndag?

Publicerad 2010-05-13 20:29:32 i Saras dagar

Man blir helt dagvill när enda gången man går ut är med jobbet på söndagar och man jobbar eller går i skola varje dag hela veckan. Haha!

Har jobbat på bokningen idag och det gick jättebra... gick förbi nybroplan och pratade lite med kollegor. Sedan vart det shopping på T-jarlen, världens mysigaste matbutik! Handlade ost, färsk baguette, pålägg, avokado och vindruvor och åkte hem, tog en varm dusch och åt plockmat. Har läst massor av kurslitteratur och nu är jag helt slut som vanligt! Jobb och plugg jobb och plugg, but I like it!

Imorgon ska jag vara i skolan klockan 11, så jag får sova ääända till 9! WOHOO! Sen ska jag träffa kära Sara det var inte igår.

Hoppas ni får en topphelg!

Kärlek!

Bobo!

Publicerad 2010-05-12 22:18:01 i Saras dagar

Nu är jag inne i en period med alldeles för mycket i kalender, massa nya uppgifter som måste axlas. Kul men krävande! Hade svårt att somna igår vilket leder till att jag blir trött vilket leder till sämre humör osvosv!

Idag fick jag iaf lunch på uteservering och en lång skogspromenad med världens finaste hund. BOBO! Det behövdes verkligen! Fick lite sol, perspektiv på livet, motion och allt sånt..

Sedan jag kom hem har jag städat, vikt tvätt, pluggat, lagat buffalowings och tagit det lugnt i soffan... Nu längtar jag efter min man som är på väg hem och då lär jag slockna i sängen!

Imorgon ska jag vara kl 8.00 på skeppsholmen på Strömmas kontor för att få nya arbetsuppgifter.. spännande! Men lite nervis är jag. Dessutom måste jag gå upp vid 6 så verkligen dags att lägga sig nu... älskis kom hem! Har tänt ljus och försökt få till lite mysstämning här hemma... hoppas det gör att jag sover bättre!

Kärlek till er mina fina

Karriär?

Publicerad 2010-05-11 20:55:57 i Saras dagar

Hej vänner!

10-timmars jobbdagen är över! Blev bjuden på indisk restaurang av mammis efteråt och det var otroligt gott. Nu väntar jag på att bli hämtad av älskis här hos mina föräldrar där jag ska stupa i säng! Imorgon vankas skola och sedan doggywalking, wohooo...

Har fått massor av extrapass på bokningen (kul men krävande) så nu är maj en kaosmånad för mig men detta klarar vi eller hur!

PUSS!

Sjukling...

Publicerad 2010-05-10 21:46:24 i Saras dagar



Jadu, what can I say? En av de sämre egenskaperna i att vara mig är att mitt immunförsvar suger. Tvingade mig själv till skolan imorse med feber och halsont, satt och frös och somnade i två timmar när jag kom hem. Nu knarkar jag piller och allt möjligt som behövs för att göra mig bättre. Tror att det är vanlig förkylning men känner mig allmänt svullen och sjuk. Men men. Imorgon måste jag jobba! Var ju magsjuk sist så vill verkligen inte sjuka mig igen... Så det blir till att jobba 10 timmar. Kul! 9-7 men det måste gå. Får iaf middag hos päronen sen då det är närmare hem...

Nu ska jag ta en dusch och sen lägga mig! Hoppas verkligen på att jag mår bättre imorgon! BLÄ på detta!

PUSS!

Kollektiv och partiledardebatt

Publicerad 2010-05-09 21:51:16 i Saras dagar

Idag har vi haft kollektiv känsla här i föreningen! Det har städats, bråkats med huset brevid, plockats och dragits grenar. Olåsta dörrar och trevliga miner som avslutades med en supergod middag (tidig middag, kl 16) hos grannen ovanför och hennes otroligt söta bäbis. Så himla härlig stämning! Är så glad att vi hamnat i denna trevliga och fina förening!

Har pluggat resten av kvällen och nu firar vi att jag är klar med partiledardebatt och en räkmacka. Muums.

Kärlek!

Guten morgen!

Publicerad 2010-05-09 12:05:04 i Saras dagar

Hoppas ni sovit gott! Jag har sovit 12 timmar och är på gång nu. Lägenheten är städad, vi har tvättat och planerat och allt är klart. Känns skön att ha kommit ikapp lite...

Igår blev det spontanmiddag här hemma efter jobbet, bjud över mor och far på trerätters (toast skagen, bouef bourigngon, creme brule) mums!!!!

Nu har vi ätit världens frukost med ägg, havregrynsgröt, kaffe, juice, färskt bröd och massa pålägg. Otroligt mätt. Ska duscha och fixa mig sen iväg till Sickla för lite ärenden och till sist, städdag med föreningen och ikväll grill!

Imorgon vankas skola, träning, kurator och en ny vecka!

Kärlek!!

Frihet

Publicerad 2010-05-07 17:11:34 i Saras dagar

Helg äntligen! Iofs ska jag jobba imorgon men det är ändå en helgkänsla som infunnit sig hos mig :) har haft sovmorgon idag (till halv 9 haha) och sedan hunnit med plugg och en lunch med mamma. Och köpt en HÄFTIG tunika.. dock är jag lite orolig för att den är för häftig. Får be någon om råd (inte Henke han fattar ändå inte :)

Sedan hade vi 3 timmars statistik i skolan och det gick faktiskt jättebra!! Min nyvunna koncentration och  lite mer tålamod har fått mig till lite av en ny människa som klarar krångliga ekvationer... kände mig så himla glad då!

Fick sällskap hem av A och nu vaknas snart jättegod 3-rättersfredagsmiddag med världens finaste kille. Kan det bli bättre? Och imorgon jobb på nybroplan :)

TREVLIG HELG!!

3 mentorer på en och samma dag... vissa bättre vissa sämre

Publicerad 2010-05-06 19:26:20 i Saras dagar

Hello hello hello. Idag har jag kännt mig allmänt annorlunda... iaf.. här kommer dagen.

Skola där vi blev indelade i våra rapportgrupper och jag är sjukt nöjd måste jag säga! Alla verkar ambitiösa tack och loov. Fick slutade tidigare än beräknat så jag gick förbi en syo på SU för att prata om masterprogram och stipendier. Dock hjälpte han inte ett skit för att uttrycka mig milt.. han tyckte jag skulle sluta plugga och bli brevbärare typ... haha nej men det var a waste of time!

Hem och äta lunch och sedan till min kurator, sjukt duktig är han och jag är så glad att jag fått denna möjlighet helt gratis! Sedan åkte jag hem till mina föräldrar och pluggade på balkongen i solen.. och 16:30 var det dags för yoga med MASTER SAJU! (http://www.omkaryoga.com/founder.html) han inspirerade mig så sjukt mycket... drog i mina kroppsdelar tills jag nästan skrek men det var så himla skönt och nu ärjag som en ny människa! Iaf en ny rygg... hahah. Fick jättegod middag, skaldjurssoppa med nybakt bröd hos mina päron. Tack snälla!

Nu väntas massor av plugg resten av dagen. Imorgon ska jag träna innan skola, sen skynda mig hem, städa lägenheten och göra fredagsmys! Korka upp vinet, laga god middag och njuuuuuuuuuuuuta av fredagkvällen... kanske på balkongen om det är Ok väder. Med älskis såklart. På lördag väntas jobb!

TREVLIG HELG

En dag i Saras liv- i annorlunda tappning

Publicerad 2010-05-05 21:44:27 i Saras dagar

Klockan ringer 07:00



Jag går upp, äter en god frukost och drar mig till tunnelbanan...


Tar en metro som jag alltid läser på vägen. Tradition. Likaså att ringa älskis och ringa mamma och säga godmorgon. Jag är en liten nörd :)

Kommer till skolan 08:40 och börjar 9... men de håller på att bygga om så jag kommer 3 min försent genomsvettig efter powerwalk i alldeles för varma kläder! Vi psykologistuderna går nämligen inte i vanliga campus utan långt uppe på ett spökslott...

Väl i skolan sätter jag mig brevid min partner in crime, Laila och plågar mig igenom en lång föreläsning. Haha nejdå så illa är det inte, jag känner mig ganska priviligerad som får läsa det jag gör! Den här bilden tog jag faktiskt idag :)



Vi slutar vid lunch och jag och L går och fixar lite, kopierar gamla tentor osv och sedan äter en god lunch på LANTIS.. jag äter fisk med massa sallad och bröd med tapenade. En coffee to go och jag bär mig iväg till stan för att få en stämpel från city-akuten då jag gått så mycket till läkaren nu att jag äntligen fått ett frikort!.. och sedan vidare till hundstallet! Där får jag en hund tilldelad, Valkyria. Jag förstår direkt att jag måste få mer pondus! Vi tog en långpromenad.. det blev några maktkamper på vägen men jag ska lära mig tygla henne!!! Det var otroligt fint väder iaf och jag njöt av fågelsången... vad kan man kalla det.. återhämtning? (bilder tagna idag)





Jag blir sjuk svettig eftersom hunden halvt tar död på mig (haha nej hon var jättesöt.. och det blev bättre och bättre hela tiden) så jag åker direkt hem, får massa plugg gjort på tbanan och tar en låång skön varm dusch när jag kommer hem. Sätter mig direkt och pluggar, där jag i stort sett suttit resten av kvällen... (bild idag)



Läser i kompendiet... Och hem kommer denna tölp:



Och vi börjar laga mat... hemlagade hamburgare... muums!



Sedan tillbaka till plugget, med Anna ankas assistent i bakgrunden såklart.

Nu återstår: packa väskan till imorgon, ta fram kläder, se vilket pass jag ska gå på och lägga fram träningskläder.

En stickprovsdag ur Saras liv :) hahaha... jag tyckte jag behövde vara lite kreativ!

Kärlek till er mina knasiga läsare!

Lycklig

Publicerad 2010-05-04 21:44:56 i Saras dagar

Idag har jag haft världens bästa dag! Vaknade vid 8 när älskis gick hemifrån och började inte jobba förrän 11.. lyx. Så jag hann sminka mig lite extra, plocka massa hemma och sånt som känns bra! Och se på nyhetsmorgon såklart... äta en riktig frukost. Det är skönt att hinna sånt ibland! Sedan var det jobb i några timmar på nypan... efter det gick jag över till en annan terminal för att överlämna en sak och sedan direkt till Fanny. Vi satt och drack chailatte och garvade åt bajs-skämt resten av eftermiddagen. Så glad att jag träffat henne! Jag menar.. det finns folk man lär sig bli vän med, men vissa bara klickar det med och man kan skratta så man gråter direkt. Lite så var det med oss och det är jag så glad för!

Åkte hem vid... 6 kanske? Och åt mat, var sjuukt hungrig. Kyckling/fetaost/myntabiffar med potatisgratäng och sallad... satt fantastiskt bra i magen. Sedan tog jag en långdusch, hade lite SPA med mig själv och nu sitter jag och läser igenom ett kompendium som kan va bra att kunna till imorrn...

Om några minuter kommer älskis hem. Då ska vi dricka kvällste, se på cougartown, och sen sova!

Imorgon vaknas det föreläsning kl 9... ska sitta kvar i skolan och äta lunch och plugga i 2 timmar tills jag ska åka iväg till Åkeshovs hundstall och gå ut och gå med hundar! En timmes motion... hoppas det är sol och att hunden är snäll. Haha.

Kärlek

Today and tomorrow

Publicerad 2010-05-03 22:40:30 i Saras dagar

Hola fränds!

Idag har jag varit i skolan, haft introduktion och sedan 2 timmars föreläsning. Bokat sommarresan, ringt hundstallet, ringt Body Shop, anmält mig och mrs. F till djurgårdsjakten och pluggat. Sedan simmade jag och bastade och relaxade(underbart!) efter det hann jag med en middag med mammisen min! Jag blev upplockad av älskis vid 8 och då åkte vi till ICA med bilen och handlade massor av god frukt som jag mumsat på resten av kvällen! älskar frukt... banan, kiwi, ananas, persika, päron och äpplen!

Imorgon är det jobb som gäller på Nybroplan! Premiär för min del :) Ska bli skoj faktiskt. Efter det ska jag över till Strömkajen och lämna en tavla som jag köpt till jobbet.. sen ska jag träffa MRS. F på slottet och hålla henne sällskap tills hon slutar. Sen måste jag plugga! Om jag somnar nu så kanske jag vaknar tidigare och hinner plugga imorrn bitti också.. vem vet vem vet!

Nattis!

Bokat och klart!

Publicerad 2010-05-03 22:34:25 i Allmänt


Vanity Golf

Spanien, Mallorca, Alcudia den 21a augusti och 8 dagar framåt. Det ska bli så underbart! Ett stort hotellkomplex, fyra+ med VING. En riktig charter och det ska bli så otroligt skönt efter en termins plugg och en sommars jobb! Hotellet har SPA, inga barn (man måste vara 18+ för att bo där), lugn och ro. Precis vid stranden, precis vid hamnen, på beach promenaden! Alla andra hotell vi kollade hade något fel, för långt bort, för dålig strand. Nu har jag en morot att jobba för hela sommaren och en vit strand med turkost vatten! 3 år tillsammans firar vi med en resa till Alcudia ! :)

Där elden falnar (men fortfarande glöder)

Publicerad 2010-05-02 20:33:04 i Klipp och låtar

Du hade rätt, sångerna kom från andra länder
Vi möttes i ett underland och står på en perrong
Där allt förändras fast ingenting händer
och skymningen är tidlöst vacker
och jag skriver den från en stuga vid en sjö
det är lätt att bli blödig och nostalgisk
fast man bara bytt miljö


Vi hade allt, och friheten var ännu inte stulen
vi hade skogarna i söder, drömmarna i väster
och sandade vägar under hjulen
och vi visste ingenting om verkligheten,
ja vi sökte i det stora efter svar
Så många illusioner som har rasat och så långa vägar kvar


Du har vunnit och förlorat, du har sett dig själv i spegeln
Du har vaknat i fel säng, du har vart kär
Och framtiden väntade som en farlig gåta
Man har bråttom dit, sen är man där
I en stad som får en att bli större än man är
Men i en ålder som sätter allt på jorden
Jag trodde att jag visste vem jag var och vad jag ville
Men nu skulle jag inte välja dom orden


Jag har ingen lust, Jag fastnar framför tv:n när det skymmer
att följa dig i livet och skynda mig hem,
för att fylla på så mycket skåpen rymmer
Jag prata med en vän innan jag reste,
Hon sa du måste alltid packa lätt
Som att du alltid är på resa och ännu inte sett vad du har sett


Vad ska vi göra med vår tro? Vad ska vi göra med vårt hopp?
Vad ska vi göra med vår kärlek som blöder?
Ser du hur det skymmer, hur färgerna ger opp
Där elden falnar men fortfarande glöder
Vi kan inte färdas, bakåt i tiden,
och det skulle bara va ett steg tillbaka
Jag hatar min rastlöshet, jag älskar min tjej
det är så mycket som jag glömmer att bejaka


Och det är svårt, att tassa på den folkhemska skaran
Varje torn du bygger upp ska nån annan rasa ner
Nån idiot som bara ser sin chans ska ta den
Vem som helst kan avge tomma löften,
och göra hål där de lovar och svär
Det är lätt att hålla käften, och svårare att säga som det är


Du är min vän, och stormarna i vår blir våra bröder
Våra fäder tacklar av nu, världen är vår
Där elden falnar men fortfarande glöder


Om vi ses, bland dimmorna i norr eller i söder
Med drömmen i behåll och med lust att ta vid
Där elden falnar men fortfarande glöder 

Dagen

Publicerad 2010-05-02 19:24:18 i Bilder



Långpromenad- handlande på Fredells- brunch i Hammarby sjöstad-
läxhjälp och äppelpaj hos Laura! Och lite ankmat. Kan det bli bättre?

Drömmar och ett nytt liv?

Publicerad 2010-05-01 21:10:32 i Saras dagar

Har drömt så mycket drömmar på sistone om människor som inte längre rör en centimeter i mitt liv. Jag förklarar för dem om hur dum jag var, hur jag vände kappan efter vinden och umgicks med folk bara för att ha något att göra, ständigt sökte nya inblickar och utmaningar. Om hur sårad jag själv var, och det är skönt att prata ut. Det är så lätt att springa in och ut ur saker.

En sak har jag lärt mig de senaste månaderna under mina samtal med fantastiska kurator-karl, att vara spontan men känna efter. Vad känner jag för? Vilka människor ger mig energi, vilka tar? Vad har jag för mål, för denna timme och för hela mitt liv? Vad vill jag? Göra kartor, listor, cirklar över mitt liv och min tid. Vakna på mornarna, ta tag i tankarna, känna efter. Jag har varit sjuk i två dygn nu, bara varit hemma och halvsovit och direkt idag när jag vaknade och var piggare(dock långt ifrån pigg) började tankarna genast rusa.. jag ska göra en plan för plugg och jobb i månaden, jag ska damma, tvätta, vika tvätt, dammsuga... Typiskt mig! Istället har dagen bestått av matlagande, lite shopping med älskis och långa telefonsamtal med älskade vänner. Jag måste lära mig njuta.

Ni som känner mig (antar typ alla som läser denna blogg) vet jag att länge velat över vad jag ska skriva ovanför min säng. Och nu har jag kommit på det.. och det mest ironiska är att det är en väggboning som min mamma haft i sitt kök så länge jag kan minnas, "den bästa tiden är nu". Vi är tillräckligt gamla för att ta vara på vår tid, ta egna beslut, bestämma helt och hållet för oss, samtidigt unga nog för att ha kul, vara i centrum, ha allt tid i världen på oss. Vi blir inte yngre! Det är vår, snart sommar, vi har en lång varm tid framför oss med snygga kläder, goda vänner, uteserveringar. Sedan kommer hösten, tid att andas ut, klara mål... vintern och fantastiska jul, dricka varma drycker och sitta inne och kramas... sen kommer våren igen! Allt har verkligen sin charm!

Jag föddes med en enorm gåva- ansvar. Som under stoor del av min uppväxt och ungdomsår var inget annat än en stor börda. Jag var tråkig, lärarens favorit, föräldrarnas favorit, tjallare... jag vet inte vad. Jag kan inte rå för det. Har en enorm plikttrogenhet och känsla för att göra rätt. Jag hade blivit polis om det inte hade varit så våldsamt, haha. Jag har iaf fått skit för det så länge jag kan minnas. Men först nu blir det rätt, jag har alltid varit vuxen och äntligen växer jag in i det, växer ikapp eller vad man ska säga. Och hellre så än tvärtom. Förutsättningarna för mig kunde inte varit bättre än vad de är nu.

En gång sa de att jag har en dold depression. Hur kan man säga något sånt? När jag började gå i "samtal" i september i år var jag livrädd för att lyfta på locket och låta allt spruta ut. Jag var förstelnad i tanken på att jag skulle sluta vara glad, släppa allt, behöva vara hemma och tänka och acceptera min mörka sida. Men tji fick jag! Jag är fortfarande precis samma glada person, men mer genuint. Och inte till alla. Jag är trött på att kasta pärlor åt svin, både vita och svarta! Och locket är öppnat. Jag går saktare, jag tänker, låter demonerna komma. Och vet ni vad? Det har tagit ca. ett halvår, men jag har lyckats somna själv. Gott. Att vara trygg i sig själv är grunden för allt annat, för första gången förstår jag meningen i det. Även om många visa män sagt det före mig. Man måste kämpa. Jag tror det kallas mindfulness, men uttryckhet får liv först när man upplevt det. Jag har drömt mardrömmar, vaknat mitt i natten, skrivit upp dem, pratat sönder dem. Tittat under sängen, något jag aldrig vågat som barn. Och verkligheten är inte så hemsk som jag trodde. Jag har lååångt kvar att gå.. men en helt ny eld av tankar har väckts i mig.

Förresten har vi precis bokat Kent i juli. Hoppas på fint väder! Imorgon räknar jag med att må ännu bättre och få en lite mer produktiv dag :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela