prestiqe

Varför vågar vi aldrig älska den bredvid?

Över en vecka: GODISFRI!

Publicerad 2008-11-30 23:16:42 i Saras dagar

I början var det sjukt svår att hålla mig ifrån chokladen.. men jag lyckades. Vande mig sakta men säkert. I början: en pepparkaka. Apelsiner med kanel,  yoghurt. Så beroende var jag. Men vet ni vad? Nu är jag knappt sugen längre! Helt otroligt! På bara en vecka och några dagar... det känns jättebra.

Idag var jag inne på hälsokostbutiken Life och pratade med en där ang. min mage. Hon gav mig två råd: 1. Sluta äta laktosprodukter i två veckor och se om det blir någon skillnad. 2. Dricka ett glas mynta-te om dagen, helst innan sängdags, för att lugna magen. Sagt och gjort. Inget godis, ingen mjölk! Shoppade loss på havredryck och annat alternativt... jag hoppas hoppas på bättring.

Imorgon blir en hård dag för lata mig. Först ska jag upp och ringa massa samtal (läkare bla) och annat man inte kan fixa på helgen. Sedan ska jag åka till jobbet, har 45 på mig mellan jobb och skola. Slutar halv 9 och då ska jag hem till älskis (för första gången på typ en vecka) och pussas massor och äta middag, vilket jag inte kommer hinna göra innan. Så det blir fantastiskt! Saknar honom massor!

Nu ska jag lugna ner mig, läsa lite, prata lite i telefon... ni vet. Det vanliga. Sedan, härliga sömn! Fick för få timmar inatt!

<3

PS. Jag råkade komma åt Wilmas mage (där hon har sår efter operationen) så hon rev mig, I PANNAN. Vem vill köpa smink eller produkter av mig när jag ser ut såhär? Två stora röda rivsår i ansiktet! HETT. Döda mig. DS.

Hes!

Publicerad 2008-11-30 11:12:16 i Saras dagar

Nu är jag allvarligt trött på min hals. Varje morgon vaknar jag med ett kilo slem i halsen och utan röst. Jag är så hes. Jag är aldrig hes! Jag kan gå på konserter, bli full, dansa asset av mig men jag blir aldrig aldrig HES. Och nu är jag det konstant. Gör mig frisk! Hostar som en tok gör jag också, folk tror att jag dör. Jag måste verkligen få komma till en öron-näsa-hals läkare... det här funkar inte längre.

Igår var jättetrevligt verkligen, kul att ses efter så lång tid! Det får vi göra om! Sedan så sov jag såå gott när jag kom hem, helt otroligt... det var otroligt skönt. Vi pratade om det igår, om den mörka tiden, mina sömnparalyser och allt. Och jag är evigt tacksam för att de är över! Men det är så otroligt obehagligt. Vad är det som händer med kroppen? Ibland är allt bra konstigt.

Idag måste jag hitta ett par snygga svarta stuprörsbyxor till jobbet, MÅSTE. Har varit en jättemysig morgon med gudstjänst på TV, pepparkakor till frukost och tända ljus. Saknar förövrigt min snuffepuff, bli frisk någon gång så jag kan pussa på dig. Älskar dig.

<3

Hoppas ni får en trevlig första advent.

Yes.

Publicerad 2008-11-29 19:06:31 i Saras dagar

Jag har verkligen tagit tag i så himla mycket saker idag som jag inte velat ta i med tång förut... känns sjukt bra! Nu ska jag iväg på resturang och sedan utgång. SJUKT BRA.

Kärlek

Okej, jag erkänner...

Publicerad 2008-11-29 00:33:00 i Saras dagar

det är trist att sitta hemma en fredag. Men vet ni vad? Jag tror det är bra på nåt sätt. Mina prestationsnivåer måste sänkas. Jag är glad att Johan åkte ut och nu sitter jag här och funderar... borde vara trött men är inte det. Tur att jag har säkert 5 olästa tjejtidningar att sätta tänderna i... muuums.

Min stackars Wilma har sprungit runt och haft ner och sönder grejer, kissat överallt och varit allmänt förvirrad... hon fick inte ro någonstans. Till sist somnade hon på min mage någon timme, det var väl varmt eller så. Världens sötaste. Hoppas hon kan sova lite inatt och är piggare imorgon...

Kom precis att tänka på en grej som skedde för jätte, jättelängesedan. Det bästa jag varit med om i hela mitt liv, och det känns så hemskt att behöva erkänna det. För länge sedan gjorde jag om mappen på datorn, med bilderna därifrån, till en "dold" mapp, dvs. jag kunde inte se bilderna men de fanns kvar, på något sätt... Det gjorde för ont att veta hur mycket som gått förbi. Men även detta var väldigt längesedan. Men så är det nog i mitt huvud också. Allt finns där, men jag kan inte plocka fram det. För jag vill inte. Du är oförstörd för mig.

Godnatt-svammel,

yours truly.

Skönt att vara hemma!

Publicerad 2008-11-28 18:59:57 i Saras dagar

Var en lite kaoisdag idag, behöver man stanna så behöver man stanna. What more can I say. Men det var helt OK ändå! Direkt efter jobbet åkte vi och hämtade en ny-steriliserad Wilma. Stackars min söta älskling, lilla pluttan. Hon har en stor strut på huvudet som hon hatar och hon är helt groggy efter narkosen och hittar inte ro någonstans, hon springe runt och ramlar och har ner grejer, man kan inte flytta på blicken en minut för då hamnar nåt på golvet. Ibland är det ödet att det inte blir som man tänkt sig. Vi behövde två vakter här hemma även om jag verkligen hade sett fram emot en romantisk kväll... krya på dig älskis. Saknar dig.

Jag känner mig inte heller tipp topp och jag kan inte lyfta blicken från Wilma en minut. Så det blir idol-kväll med mamma! Och det är inte helt fel det heller...

Världens sötaste ligger och försöker få lite ro med en alldeles för stor strut på huvudet:



Kärlek

Ledsen.

Publicerad 2008-11-28 09:05:35 i Saras dagar

Har sovit gott för en gångs skull och hostar som en tok. Men nu ska jag till jobbet! Var så himla taggad för kvällen med älskling, åka skridskor, laga god mat, titta på julskyltning.. men neej. För vad hör jag i telefon? Att han börjar spy. Kul. Han har fått vinterkräksjukan igen och jag är jätteledsen. :( Jobbar till 16 iaf så nu vet ni det :)

Men men, nya tag. Vi får se vad som händer. Hoppas er dag blir bra!

<3

Jag <3 Body Shop

Publicerad 2008-11-27 15:59:27 i Saras dagar

Man blir glad av människorna, man luktar gott och man blir snyggt sminkad. Kan det bli bättre? Har haft en bra jobbdag men jobbade utan lunch... tänkte kolla lite i affärer efteråt men det var ju kört. Jag åkte hem och proppade i mig MAT. Nu känns det bättre.

Sov rent utsagt bajs igårnatt för att det är så mycket ljud och konstiga grejer här. Saknar älskis säng.. .men nu får jag nöja mig med detta. Tänk vad snabbt man vänjer sig. Grejen är att jag inte kan sova i mitt rum därför att jag inte har några persienner (sen de bytte fönster), och mittemot finns kontor och jag vill inte vakna av att folk glor på mig, som ni förstår! Så jag måste sova i pappas säng.. (som är utomlands). Men imorgon så får jag sova gott igen iaf.

De ville ha kvar mig lite längre meen jag orkade verkligen inte utan mat. Imorrn ska jag dock jobba längre å då tar jag med mig lunch. Blir perfa. Efter det ska jag och älskis ha världens mysigaste kärleks-dag. Hade egentligen planerat att gå på filmfestivalen ikväll men det verkar ju inte bli av... så ja. Vi får se vad kvällen ger helt enkelt.

<3

Lovers!

Publicerad 2008-11-26 23:34:42 i Saras dagar

Nu sitter jag här i min rosa pyjamas och trivs. Min lärare verkade lite borta idag och pratade mest om Quick och grannfejden, why? När jag kom hem förstod jag varför.. han har varit hela kvällen och pratat på efterlyst och insider, tihi. Det var lite coolt faktiskt. Så fick vi sluta tidigare också vilket var najs!

Det var iaf intressant även om han inte helt 100 höll sig till ämnet... när jag kom hem åt jag och mamma god enkel fettsnål middag... recept kommer! Det är ju så roligt! :D

Imorgon ska jag jobba igen! Det blir kul. Så jag borde lägga mig nu.. men ni vet ju hur jag är. Känns kul att ha kommit igång med någonting iallafall! Jag är redan gladare. Och min aptit är redan bättre. Tänka sig!

Jag <3 er

Godnatt.

Vilken dag!

Publicerad 2008-11-26 14:53:27 i Saras dagar

Det har varit massor av byggjobbare här hela dagen för att byta våra fönster- ni kan gissa hur kallt det är här inne nu?! Gullegummsan Wilma har varit livrädd hela dagen och gömt sig bakom mig. Lilla älsklingen. Men nu är äntligen min husarrest slut(jag var tvungen att se till så att hon inte smet) så nu tänkte jag ta en snabbis på stan och sedan åka in till universitetet... Jag har i alla fall fått mycket gjort på dessa timmar utan dator och tillgång till mitt rum överhuvudtaget, kan jag lova!

Jag har mer eller mindre varit vaken sen sju då mamma gick upp eftersom att hantverkarna kan kika in när som helst och då vill jag inte ligga i trosor och t-shirt... Sist de kom så höll jag ju på att bestämma mig för vad jag skulle ha på mig på kvällen.. så när det plingade på hade jag högklack och tight fodralklänning på mig! Haha, lyckat!! Vilken chock han fick... party mejkad och allt. Jag går alltid sådär hemma? Nej inte direkt!

<3

I hetsen

Publicerad 2008-11-25 21:32:21 i Kärlek

Jag blev klar med skrivandet och det kändes jättebra! Precis när älskis kom hem och vi hann kramas en minut eller två så skulle jag hem igen. Vi ses inte lika mycket nu, han har så himla mycket med skola, jobb, plugg och praktik. I jul är han först på Gotland och jag sedan i Norrland, sedan flyttar jag till Uppsala, kanske? Så kan det gå. Så jag håller på att planera en hel-fredag för oss nu efter jobbet på fredag iallafall. Längtar.

Har jag slutat leta? Jag vet inte. Men jag blir mer fäst och kär och galen för varje dag jag är med honom. Jag blir mer säker och trygg i min själv och oss hela tiden. Han är liksom allt jag behöver. Så är det. Och det känns jätteläskigt.

<3

Ha en underbar kväll.


jag älskar dig.

En ganska ovanlig tisdag.

Publicerad 2008-11-25 10:54:47 i Saras dagar

Woho! Löning! Woho! Sovmorgon! Woho! Ledig. Ja, ni fattar grejen... Men jag har en uppsats att skriva, och ett föredrag att göra. Så idag ska jag skriva, skriva, skriva! Och vara jätteduktig!

Imorse vaknade jag- utan röst. Jag är så himla hes men jag är inte sjuk! Hur skumt är inte det? Och det är inte som att jag förtog mig igår. Haha. Skumt! Verkligen.

Men nu ska jag sätta igång. Hör ni hur taggad jag är? NU KÖR VI!!

<3

Ett vad med mig själv.

Publicerad 2008-11-24 17:59:52 i Hjärtefrågor

Jag har ett vad sedan i lördags- inte så lång tid, jag vet. Men jag ska hålla det. Jag har blivit en hemsk människa med otroliga humörsvängningar- vilket jag tror är i samband med blodsockersväningarnar! Så jag ska inte äta godis fram till julafton- det ni. Jag får äta 80%ig choklad på helgerna, eller när det är jättesynd om mig. Men ingen geleskit, ingen mjölkchoklad, osv. Känns mycket bra. Jag är läskigt sockerberoende, och så ska det faktiskt inte vara! Det är inte bra att ta en chokladbit när man känner sig trött. Inte alls. Tror det hela blev värre när jag slutade med kaffe. Men nu ska min kropp få härja fritt!


Hejdå, kära godis.

TBS

Publicerad 2008-11-24 17:51:44 i Saras dagar



Idag tjuvstartade jag jobbet på TBS! Personalmötet blev till en intensiv jobbdag men det var roligt. Folk är engagerade, chefen är bra och det är trovärdiga produkter samt ett företag med bra värderingar. Så än så länge, GREJT!

Det var en bra dag helt enkelt! Men jag var helt slut. Mötte upp älskis vid Södra station, handlade lite sallad och fetaost och åkte hem och somnade som en stock i typ en halvtimme, hihi. Vaknade precis. Nu ska jag satsa stenhårt på skolan! Hela kvällen och morgondagen ska pluggas, skrivas och läsas. Wish me luck

<3

Maten från i fredags.

Publicerad 2008-11-23 20:33:36 i Mat

Jag älskar mat, mat är mitt liv. Men jag skriver aldrig om det? Så därför: det här lagade jag i fredags när vi hade gäster. Har man tid så är den bland det godaste som finns såhär i höst, otroligt smakrikt och alltid uppskattat med långkok i detta stressiga liv!

Rätten heter boeuf bourgignon (uttala det om ni kan!) och är en fransk köttgryta.. tar ca. 45 min att göra rent fysiskt, hackandet och stekandet, sedan ska det koka 2-3 timmar (men då behöver man inte göra mer än att röra om då och då!)

Här kommer ett lite annorlunda receptet än vad jag brukar göra, jag är inte så ambitiös att jag orkar skriva av en kokbok... http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?ProgramId=950&artikel=466079 Men den verkar helt OK!

Såhär blev den färdiga:


ENJOY!

Längtar. Älskar. Lever.

Publicerad 2008-11-23 20:25:35 i Saras dagar

Idag har varit en dag full av vila, kärlek och god mat. Och det behövdes. Har haft en hemsk, hemsk en gång i månaden- ont i magen så det blev ingen simning för oss. Men en liten promenad och lite god mat skadar aldrig! Har iallafall haft det helt underbart. Jag älskar H mer för varje dag och tror jag börjar bli lite galen. Det märker nog han också. Men tack för att du står ut med min svängar!

Nu är jag åter igen hemma hos mina föräldrar, bara mamma hemma! Allt är som vanligt. Katten springer runt och busar, mamma springer runt och fixar och det luktar gott och är musik i lägenheten... det är skönt att vara hemma ibland. Sov inte så många timmar inatt så jag kommer sova som en stock idag! Imorgon ska jag upp vid sju för att gå på mitt första personalmöte på Body Shop Gallerian! Det blir jättespännande. Så nu ska jag börja välja fram kläder och packa väskan... sedan ska jag, som säkert många andra, sätta mig ner i soffan och titta på Wallander. Älskade söndagar.



(Biff, spansk potatisgratäng, hemmagjord rödvninssås och grillad zuchini!)

Kärlek.

Bildspel bara för er!

Publicerad 2008-11-23 20:18:23 i Bilder



Mötte upp Fluffy och fick en kanin på köpet! Men snygg är hon för det.

'

Blev romantiska på Baltazar (thank you waiter)



Mötte upp ett mycket glatt Par på After, där vi blev bjudna på gratis nachos. Tack dansken, örebroarn och göteborgarn!



Det är kul att köa...



Äntligen inne! ("ÄR DU YNGST?!") Ja...



Fullproppat Fasching



Dans och bröst och krulltottar!

= Lyckad kväll :)

Söndag!

Publicerad 2008-11-23 12:08:27 i Saras dagar

Var tog helgen vägen? Jag har haft det så himla bra...! Igår blev först en lång vinterpromenad- sedan lunch med Paret. Middag hemma med mor och far (som åkte till Kenya 5 imorse) och sedan kom Emelie över. Vi gick ut.. först till Balthazar där vi drack billiga drinkar, vidare till After där vi drack överjäst vin och träffade Paret, och sedan till Fasching där vi mötte upp resten! Timade in t-banorna perfekt och la mig brevid älskis vid halv 4... alldeles förträffligt!

Idag ska jag ta det lugnt, kanske gå och simma. Jag är jättehungrig, men vi har ingen frukost hemma så jag får leva på välling! Haha. Tur att jag köpte det iallafall! Bilder kommer senare!

<3

HJÄLP!!

Publicerad 2008-11-22 10:30:44 i Saras dagar

Fick en chock när jag tittade ut imorse.. Egentligen stod vernissage i Tumba på schemat, men det lär ju knappast bli av i detta väder! Nej nu måste jag skynda mig ut innan spåren snöar igen... Det blir nog en bra dag iallafall, tror jag :)

Alltså OK.

Publicerad 2008-11-21 15:28:11 i Materiellt

Denna tenta stör mig verkligen. Jag har fått ett fel för att jag skrivit RPS iställetför PRS. Ska det vara så, orkar jag ens överklaga? Jag vet inte. Men det gör mig galen! Har iaf varit en frisk och fin solig vinterdag :)

Sedan har jag fått en ny kärlek:


Welcome home baby! :)

Hej älskade!

Publicerad 2008-11-21 12:28:13 i Saras dagar

Nu ska jag ta mig i kragen och åka och hämta ut min tenta... jag vet ju betyget men vill gärna titta på vad jag gjort för fel. Det blir spännande! Min digitalkamera har ju dött för länge sedan och jag vill så gärna ha en ny... så hittar jag någon bra så slår jag nog till.

Ikväll har jag massor att fixa med, ska laga 3-timmars långkok. Vi ska ha Ola Ramstedt på besök...  (Skulle ni mot förmodan inte komma ihåg vem han är så kan ni ju googla, haha). Såhär sa min pappa igår:

P: Han blev så glad när jag ringde fastän han har gjort det han gjort! Men som jag brukar säga: Kasta första stenen den som är utan synd!
Jag: P, du har inte fått det där från någon annan typ... ganska känd person?
P: Va, vaddå?

Jaa, Jesus kanske?

Hahaha!

Ha en underbar dag

Love.

Torsdag.

Publicerad 2008-11-20 14:04:09 i Saras dagar

Jag har haft masssaa drömmar inatt. Drömde om hur jag fick min egen lägenhet och jag grät av lycka! Jag drömde att jag reste runt... Seychellerna, Rom, Aten... ja, ni fattar grejen! Det var sjukt härligt iallafall. En annan grej är att jag, hela veckan, vaknat före väcklarklockan med typ 10 sek. Typ "hmm.. nu borde klockan vara 9" och så har den ringt några sekunder senare... samma sak med älskis klocka som ringer redan 05:15! Jag vet alltid vad klockan är om folk frågar mig... tror jag har en inbyggd klocka någonstans! Eller är det kanske kvinnlig intution?

Har iaf gjort en hel del redan... Läst några kapitel, lunchat med pappa, drivit runt på fältöversten och pratat med skatteverket ang. vad jag har rätt att veta, vilket är noll. Jag blir irriterad. Som många, men kanske inte alla, vet så är min pappa adopterad. Men han vägrar, vägrar prata om det. Och jag vill veta! Vilket land, är Henric min kusin, har jag ärflitghet för blodpropp? OSV! Men svaret var, som väntat, att jag inte har rätt att veta ett bajs. Och det tycker jag är fel. Varför har jag inte rätt till det? De är mina kött och blod, men jag vet inte vilka de är. Och det gör mig ledsen. Vad vill du göra åt det här, reinfeldt? Jag har aldrig velat ta mig in i politiken men nu börjar jag fundera. Jag vill så mycket, men jag gör så lite.

Har pratat massor med allt och alla om den här världen, det finns så mycket skit. Och många har gett upp. Min pappa som hela mitt liv jobbat med bistånd, har gett upp. Mina lärare som är proffesorer och jobbar med brott, har gett upp. Hur ska vi kunna göra något med den inställningen? 80-talisterna måste upp!!! Är jag ensam här? Är ni med mig?

Nu ska jag tillbaka till våldtagna 8-åringar och förhör. Men man måste veta om det hemska för att ändra det.

Kärlek.

Unikt reportage: En dag i Saras liv.

Publicerad 2008-11-19 23:14:42 i Bilder

1.Börja dagen med färskpressad apelsinjuice... muums
2. Jag "schteker", så att säga
3. Huvudrollen själv!

4. Snabbbesök i Söderhallarna med trevligt sällskap
5. Jag <3 Te

6. Plugg och åter plugg
7. Snabbvisit och fika med älskis
8. Vem har ätit min biskvi??

9. Stövlar är bra när det är kallt! På väg till universitetet...
10. Bästa låten just nu... jag blev lite taggad på t-banan
11. Gullmarsplan, väntar på tåget hem till älskis

12. Blev mött med min favoritmat: Chicken tikka!
13. Jag älskar röror!

Tack för att ni följde med mig på denna unika visning av Saras liv.. hoppas ni njöt. HEEEHEEE (Hör ni att min desperation slutat i självironi?)

Falska minnen

Publicerad 2008-11-18 22:03:48 i Materiellt

Visste ni det, att de flesta av oss bär på falska minnen? "Nej men inte jag..." tänker ni då. Johodu! Det fick jag uppleva idag. På 3 timmar skapade han falska minnen hos oss, alla i klassen. Helt sjukt men sant! Om ni vill ska jag göra testet på er någon gång :) Lektionen var iallafall jätteintressant.. verkligen. Så det var kul. Tiden gick jättefort och det uppskattas alltid på kvällslektioner... Så det var ju grejt.

Nu är jag hemma med min misseluring, det har varit en bra dag. Men jag är väldigt trött... Får se hur länge jag orkar hålla modet uppe. Hihi.

Såg förövrigt de andras tentabetyg idag... mitt var C, till min stora, stora besvikelse. Men sedan såg jag att endast 4 pers av 50 fått bättre än mig. Hur är det möjligt på en kurs där det i stort sett krävs 2.0 eller 20.0 för att komma in på? Helt otroligt. Alla snittade E, D hela vägen. Jag blir så arg. När jag frågade läraren fick jag till svar att det är vi som är dumma i huvudet. Hoho!


Godnatt puss

Mardrömmar.

Publicerad 2008-11-18 10:37:11 i Saras dagar

Hjälp så mycket mardrömmar jag haft inatt... inte roligt! Bl.a. att det var någon som konsekvent lurade min familj på pengar. Jimmy Norén hette han, men vi fick aldrig tag i honom. Efter asläskigt spionarbete så hittade vi honom, och en extra kabel från min dator som gick direkt till hans... han hade alltså haft tillgång till allt jag gjort på datorn, och min webcam! Usch det vet jättehemskt. Det hela slutade med att pappa dödade honom på balkongen. Normalt, va? Nej det är skönt att vara vaken!

Ska snart ta mig i kragen och åka enda till St:Eriksplan.. burrr... har en hel del jag borde göra idag. Och ikväll är det skola! Så förvänta er inte för mycket av mig bloggvis! Hihi!

<3

Skulle du råna en bank för oss två?

Publicerad 2008-11-17 16:05:52 i Hjärtefrågor

Jag har många gånger undrat, och det är jag säker på att många andra också har.. hur vet man vad som är rätt? Kanske framförallt mannen i sitt liv förstås, men också allt annat... utbildning, sorg. Hur mycket är för mycket, och hur mycket klarar man av? Är det jag som är knasig? Jag har aldrig, som i filmer, kännt totalt flow eller att mitt hjärta dragits åt eller håll eller ett annat. Det har aldrig varit självklart för mig. Är det samma sak att gå emot sin logik, eller är hjärtats väg och logikens väg två helt olika, motstridande, vägar?

Jag har, å andra sidan, gått emot mitt hjärta en gång eller två, men jag tror att det var det bästa jag kunnat göra i just den situationen. Gör det mig till någon annan? Ibland önskar man att det vore lättare.

Kommer hela världen lysas upp och ett förhållande vara för alltid? Känner man det direkt, i varenda cell i kroppen? Eller händer det bara på film? Finns det en för alla, eller handlar allt om kompromisser och hormoner? Jag skäms så mycket, och jag undrar. Är det ok att tveka?

En sak tror jag: det finns inga perfekta förhållanden. Man kan leva jättelänge och komma jättelångt på ren förälskelse och åtrå, men förr eller senare når man en punkt, en kris, något händer, som ett led i en normal utveckling. Då kan bara en sak rädda det: tillit och kommunikation. Att kunna lita på varandra, och ta sig igenom krisen. Söka tröst hos vandra och inte hos andra. Och det, vid sidan av kärlek, tror jag är det viktigaste man kan leta efter, mina vänner. Vad tror ni?


There'll come a day
When you'll walk out of my dreams
Face to face
Like I'm imagining
Baby how can I be sure
That you're the one I'm waiting for
Will you be Unmistakable?


Are we gonna know the time is right,
What if you're here and I'm just blind?

Guten morgen!

Publicerad 2008-11-17 11:57:33 i Saras dagar

Har sovit jättelänge... men jag älskar att ha sovmorgon med älskis. Annars går han ju bara upp vid 5 och då sover jag inte lika bra :( Men nu när jag vaknade fick jag en kram och då sover jag som en gris igen... Myspys!

Nu ska jag åka iväg och övningsköra med gudmor Yvonne i Råcksta! Det blir kul, var längesedan jag gjorde det pga massa saker...

<3

YEEEEEEEEY

Publicerad 2008-11-16 15:06:46 i Saras dagar

Vad tycker ni om min nya design? Är den inte sååå jag? Och sååå fin? Och alldeles.... alldeles underbar?? DET TYCKER JAG! TACK SÅ MYCKET!

SHIT vad jag är trött. Ni anar inte. Igår var en jättetrevlig dag och på kvällen drack jag några glas rödvin, och sen när vi skulle sova och jag fått reda på att jag vunnit denna underbara design så var jag så hype. En vecka en gång i tiden hade jag faktiskt en blogg med över 100 besökare om dagen. Inte jättewow, men inte helt dåligt heller. Kanske berodde detta på att någon (Vem tusan var det?!) orkade gå in på alla mer eller mindre stora bloggar och spamma adressen till min blogg... helt sjukt. Men vem vet, kanske ska jag satsa igen? Det vore kul. Men jobbigt. Väldigt jobbigt. Väldigt kul.

Jag är helt helt slut, höll på att svimma på IKEA av utmattning. Kunde inte sova igår, var så himla uppspelt, och lite snurrig av vinet. Haha. Ibland blir jag bara helt manisk! Men jag gick iaf upp tidigt och nu har jag hållit igång. Och jag ska gå och lägga mig det ska bli SÅÅÅ SKÖÖÖNT. Justja, förövrigt var det verkligen snöstorm borta vid IKEA. Älskar snö, men BURR.

Har handlat en massa massa grejer till älskis lägenhet, snäll som jag är. Så jag hoppas att han blir glad!

Nu ska jag sova!

<3

Wohooo

Publicerad 2008-11-16 10:36:00 i Saras dagar

Jag är så himla glad, har vunnit en bloggdesign! Hejdå gamla tråkblogg :) Åh, det känns så himla bra! Bra bra bra bra! Igår var en mysig dag. En massa fix på dagen, långpromenad och mysmiddag. På kvällen åkte vi hem till älskis, köpte ananas, naturgodis, kex och goda ostar och satt och myste och drack vin.

Imorse tvingade han upp mig kl 9!!!! Jag var såååå trött. Snacka om att mamma var förvånad när jag kom hem vid 10... höhö! Nu äter jag min havregrynsgröt, som vanligt. Snart ska mammsis och jag åka till IKEA, wohooooo.

Snart kommer min nya design, och då ni!

KÄRLEK

Skrämmande.

Publicerad 2008-11-15 00:42:50 i Saras dagar

Har haft en jäääätttemyysig tjejkväll hemma hos A! Idol, pizza, popcorn, och tjejsnack = lyckad kväll!

Resan hem var värre, har aldrig kännt mig så otrygg i Stockholm förut som jag gjorde idag. Och det gör mig ledsen!

Men nu är jag väldigt glad över att vara hemma hos min kisse här i min fina lilla förort... är väldigt trött så snart blir det väl sängen! Hoppas ni haft en bra kväll ni med :)

ÅH!

Publicerad 2008-11-14 16:24:15 i Saras dagar

Jag har haft det så bra jag bara kan... allt var jätte, jättelyckat! Nu är jag hemma tjock som en gris (har ätit för ett år framåt, typ)! Har ingen aning om vad kvällen ger, men det får ni se. Jag är tillbaka iaf, och regnet suger!

Gull <33

Energiknippe!

Publicerad 2008-11-13 11:27:22 i Saras dagar

Vaknade imorse med en helt ny kraft jag inte kännt på länge! Slängde mig vid datorn och började spåna på litteraturseminariet... woho... tror jag ska skriva om barns vittnesmål då det är det som berör mig mest. Men jag har inte bstämt frågeställning än. Men jag har iaf hittat min artikel, tjoho!! Då är det bara att  sätta igång.

Ser så mycket fram emot ikväll... kl 4 kommer älskis hit, då packar vi det sista och beger oss iväg. Kl 18.00 har vi bokat 3-rätters med utsikt över när vi lägger ifrån... Resten av kvällen ser jag framför mig med att titta på dumma människor som sjunger och dansar och några strawberry daquiris... kanske ska jag vara lite dum och sjunga lite själv? Vem vet!

Hoppas ni får en underbar torsdag.

<3


Skyldig?

So afraid to love you, more afraid to lose.

Publicerad 2008-11-12 23:31:54 i Kärlek

Sometimes you have to run away, so you can see who will run after you.
Sometimes you have to talk quieter, just to see who's listening.
Sometimes you have to step up in a fight, just to see who's standing behind you.
Sometimes you have to make a wrong decission, just to see who's there to fix it.
Sometimes you have to let go of the one you love, just to see if they love you enought to let you come back.


Är det så? Eller är det bara något vi hittar på när saken går fel...

Harmoni.

Publicerad 2008-11-12 22:57:54 i Saras dagar

Mitt eget rum, min egen dusch, mina dofter, mina gossedjur, min bok och mina lakan. Ett svalt nystädat rum och ett glas vatten. Det är allt jag behöver just nu och det känns skönt. Är så himla, himla trött hela tiden att nu är jag i total harmoni och kommer sova som ett litet barn.

Var en otroligt trevlig lunch! Och en otroligt jobbig föreläsning. Vi fick se ett inspelat förhör av en 9-åring som blev sexuellt utnyttjad av sin pappa och storebror. Hon sitter och storgråter och skakar, och han blir friad. Efter förhöret får hon skjuts hem till sin pappa. 5 år senare, när hon är 14, tas brottet upp igen och pappan blir dömd. Jag blir så arg arg arg, hur kan det fungera såhär? Var är den felande länken? Polisen, personerna, staten, pengabrist? Man vill så gärna fixa, men det går inte. Det värsta var att förhörsledaren sa saker som "inte gråta nu, du kan ju inte gråta!" och "men sluta gråta nu... det är lika mycket din pappas fel som ditt!" Hade detta förhöret gått till på ett OK sätt så hade man kunnat förhindra 5 år av utnyttjande.

När man tittar ut från ett flygplansfönster eller upp mot stjärnorna ser man hur liten och obetydlig man är. Visst. Men jag tror att man blir vad man gör sig till. Om man vill hjälpa utsatta barn- skaffar sig en examen, börjar forska och t.ex. driver fram en ny lag eller en manual till hur förhör ska hållas. Då har man gjort skillnad. Och då är man inte så himla liten.

Vad tror ni?

God natt.

Kanske blir det bättre...

Publicerad 2008-11-11 19:48:11 i Saras dagar

Idag har jag löst mina i-landsproblem på ett i-lands sätt. Började med 2 timmar hos hårfrisören- nu är det askblont med etapper. Känns bra. Sedan löste jag det med shopping. Känns ännu bättre. Har börjat komma in i en bojkotta-jeans period, leggings och en stor tröja är sååååå mycket skönare, håller ni inte med? Utan tvekan!

Resten av kvällen har jag tillbringat i soffan med mina leggnings, en stor stickad tröja och min skolbok, imorgon har vi seminarium. På torsdag åker vi iväg. Ska bli hur skönt som helst! Så nu vet ni var ni har mig.

<3

Anledningen till min deppighet:

Publicerad 2008-11-11 10:14:09 i Hjärtefrågor

Jag har fortfarande konstant ont i halsen.
Jag är kroniskt uttråkad.
Jag hade hoppats på att få börja jobba på body shop i veckan, men måste vänta till 1a december.
Jag har börjat sova dåligt igen.
Jag är alldeles för blek och hela tiden trött.
Alla i min närhet är såklart upptagna med skola och jobb.
Jag känner inte att jag uppfyller någonting.
Jag uppfyller inte mig själv, når inte upp till min potential,
och när jag känner såhär blir jag en sämre vän, flickvän och dotter.
Jag har saker jag borde göra, ex. fixa klart mitt litteraturseminarium, men min motivation och ambition är bortblåst!
Dessutom är det mörkt, regnigt, kallt och trist hela tiden.
Jag saknar träningen.
Och sedan är jag väldigt besviken.


Och det gör mig ledsen.

(Men när denna hormonsvängning är över så kommer jag tillbaka som vanligt, jag lovar! :)

Älskade vänner.

Publicerad 2008-11-10 11:07:04 i Saras dagar

Har inte riktigt vaknat än... shit pommes vad trött jag var igår! Och så var jag sådär extrakär i älsk igår. Bara låg och sniffade på honom hur länge som helst, ni vet. Jag hatar när han går upp 5 på morgonen och lämnar mig, då sover jag mycket sämre resten av morgonen! Men nu är jag vaken iaf. Otroligt seg, men funktionell.

Borde göra massa saker, får se hur mycket jag hinner... (läs: orkar)

Vet inte riktigt vad jag ska säga,

ching!

Hemma hos älski.

Publicerad 2008-11-09 17:52:50 i Tips

Som rubriken lyder är jag hemma hos älkis igen. Har tillbringat dagen med att först storhandla med far min och sedan springa runt i småaffärer i gamla stan med Paret. Mötte upp älskis i stan och handlade sedan lite till. Vi hade egentligen tänkt göra fiskgratäng ikväll, men jag tvivlar starkt på att vi orkar. Haha.
 
Så vad ska vi skriva? Vad sägs om ett dagens tips.. svårt med personlig stil? Hitta en assocear som är du och som du alltid har på dig. Då har man något att utgå från. Själv lämnar jag inte huset utan min "Cartier" klocka från en marknad i Zambia... 5 svenska kronor gick den för! Men visst är den snygg?



Nu är jag helt slut så det blir en kväll i soffan.

Puss på er gullungar!

Varje dag, ett samvetskval...

Publicerad 2008-11-09 12:03:13 i Saras dagar

Hej älskade!

Nu sitter jag än en gång framför datorn hemma hos päronen och katten i ett par rosa hotpants och en knallröd hoodie. Snygg kombo där. Men det gör ingenting för det är söndag! Åt förövrigt världens godaste mannagrynsgröt imorse. En söndag kan inte börja bättre.... Och jag ska, pga min hals, bara ta det lugnt. Pyssla lite med papper och sånt.

Imorgon ska jag till Body Shop och skriva kontrakt och träffa blivande kollegor. Ska bli jättekul. På torsdag åker mor, far, älsk och jag på kryssning. Ska också bli jättekul! =)

Igår kväll var supertrevligt! Först god middag på restaurang, sen hem till Pegahs vän J för lite förfest, och sedan debaser! Det bästa var att när jag började bli sådär trött att jag bara gäspar (vilket händer allt för ofta) så kunde jag gå hem på 11 minuter! Det ni. Men tack för en wonderful evening allihopa!!

Nu ska jag betala nya körlektioner (ångest, vad dyrt det är).

Ha en slapp söndag!

Suck x2

Publicerad 2008-11-08 11:22:00 i Saras dagar

Ni kanske kan gissa av min rubrik, att jag inte är bättre i halsen. Men nu har jag vilat tillräckligt!

Älskis vaknade före mig idag (har nog aldrig hänt förut) och gick upp och gjorde american breakfast.... det var supermysigt att komma ut nyvaken och lägga mig och sniffa på älskis mage. Tihi.

Nu ska jag snart iväg och hjälpa några släktingar till mig att flytta. Ikväll blir det restaurangbesök och utgång!

Ha en fantastisk lördag!



Lyx-varm choklad gör livet lite bättre :)

Suck.

Publicerad 2008-11-07 19:26:21 i Saras dagar

Halsen gör fortfarande lika ont, nacken och öronen likaså. Det som är mest irriterade är väl att jag faktiskt inte har feber, vilket gör att jag dör av att jag är så uttråkad istället. Det blir årets lugnaste fredag idag, men imorgon vill jag vara frisk.

Har haft en ganska mysig dag iallafall. Varit hemma hos älskis och en falafell-lunch i gullmars. Lite handlade, lite städande och tvättande. Nu är jag hemma hos mor och far och gör paella, så himla gott. Jag är välsignad med mina föräldrars matlagning.

<3

Mina nya älsklingar.

Publicerad 2008-11-06 11:43:58 i Kläder



(Svårt att hitta bilder som gör dem rättvisa. Men jag försöker...
Ja jag hade tråkigt när jag åkte hem själv en sen natt. Haha!)

Torsdag.

Publicerad 2008-11-06 11:40:49 i Saras dagar

Har jätteont i halsen och örat, världens klump på högra sidan. Det suger. Men jag fick det senast i tisdags så jag får väl kanske skylla mig själv litegrann... jag menar, jag har ju inte tagit det direkt lugnt. Men det ska jag göra idag för jag vill verkligen vara frisk till helgen! Om jag blir lite piggare senare ska jag försöka göra ett ryck och städa älskis lägenhet ... ordentligt. :)

Hoppas ni mår bättre än jag!

Helt såld

Publicerad 2008-11-05 21:10:58 i Saras dagar

Jag är helt såld på Obama- han är precis vad den här världen behöver. Och som någon så fint uttryckte det, "ikväll blev världen lite bättre".  Vi måste ha hopp, vi måste ha inställningen att han är mannen med nerver utan stål och någon folk kanske lyssnar på. Han talar till alla, till republikaner, och lovar att vara deras president trots att han inte förtjänat deras röster. En otroligt ödmjuk, underbar, ledare. Hans mormor är nog stolt i himmelen. Och jag hoppas att hans styre blir lika bra som verkar vara.

Jag har förutom underbara Obama haft en riktig skitdag, haha. Blev utelåst imorse när jag skulle hem och fixa mig... så jag fick sminka mig på en parkbänk med gårdagens partykläder, hor-stövlar och en systempåse. HAHA. Sedan körde jag, det gick väl bra. Sedan fick jag som tur var komma hem och då blev det nästan direkt till skolan. Idag hade vi en föresläning av en jättesympatisk lärare om barn som blivit utsatta för sexuella övergrepp... Väldigt tufft och tråkigt ämne, men det var jätteintressant. Det är så mycket man skulle vilja ändra på här i världen. En vacker dag kanske jag det.

Lilla Wilma här hemma löper för fullt- stackarn. Hon springer runt å skriker med rumpan i vädret. Lilla älsklingen. Vet inte vad jag ska ta mig till... Förresten så såg jag kära Blondinbella och hennes käre Nils i rulltrappan från universitetet... dom verkade ha en hektisk diskussion.

Har ni inte sett Obamas tal så föreslår jag att ni gör det omedelbums, på t.ex. aftonbladets hemsida. Briljant....

"Yes we can heal this nation, yes we can repair this world!"

Party och te

Publicerad 2008-11-05 10:42:05 i Saras dagar

Igår var jag i skolan till 8 och sedan blev det spontanparty! TEVE-fest hette det, på Imperiet. Det var myyycket folk men jättetrevligt! Var där med min strömma-vän Annica och hennes gamla klassis. Drack gott vin, nån drink och minglade runt! Kul att komma ut och se lite nytt folk :)

Tog sista tåget hem till älskis kl 1 och nu sitter jag som sagt med en liten tår i ögat och dricker te. Har jätteont i halsen, men jag får skylla mig själv. Klockan ett ska jag köra bil med körskola och ikväll blir det skola igen! Jag är verkligen trött, men jag hoppas lite frukost kan hjälpa det!

<3

En liten tår av lycka

Publicerad 2008-11-05 10:21:18 i Hjärtefrågor

Kan inte ligga kvar i sängen längre- slår på TV'n, ser ett av de vackraste tal jag någonsin hört, av Obama. Jag visste inte om de skulle klara av en mörkhyad president- jag vågade inte hoppas. Men där stod han, och jag rös i hela kroppen. Och det gör jag fortfarande. Om ni inte är intresserade så förstår jag mig inte på er. Detta är världens mäktigaste man som röstas fram. Äntligen har homosexuella en chans att ingå partnerskap, och de amerikanska kvinnorna får göra abort. Lagligt. Hur hade världen sett ut annars?

De ska ut ur Irak inom 16 månader, fångarna i Guantanamo ska få sina rättegångar. Nu hoppas vi bara på att han klarar det också! Äntligen är usch-bush och gubbtjuven McCain ute ur bilden. Grattis, världen!

Lite trött, lite ont i halsen...

Publicerad 2008-11-04 10:00:00 i Saras dagar

men jag överlever!

Idag har jag faktiskt lite att göra. Förbereda föreläsningen till ikväll, åka hem och bädda om och städa i rummet (det blir hotell några dagar framöver då pappas kompis kommer och bor hos oss)... och en hel del annat småplock som jag lovat att göra i 100 år. Ikväll är det föreläsning, och sedan valvaka! TJOHO!

Vaknade förresten kl 9 av att pappa ringde och väckte mig... hade en hemsk dröm om att Henke var korkad och elak. Som vanligt. Jag drömmer alltid det :(.

Men för en bra start på en dag så behövs en stadig frukost!

Trevlig tisdag. Heja Obama.

...

Publicerad 2008-11-03 19:25:11 i Saras dagar

Just nu verkar det som att väldigt många i min direkta närvaro mår dåligt. Vet inte hur många släktingar och vänner som fått dåliga besked i år. Jag kan väl bara tacka för att det aldrig nått mig. Fick precis ett annat tråkigt samtal. Varför just nu? Jag menar, är det vi som börjar bli äldre? Är detta allas vardag eller är vi olycksdrabbade, jag vet inte?

Det gick iaf bra hos läkaren, inget mer penicillin förhoppningsvis :)

Imorgon är en stor dag för världen. Heja Obama.

<3

(PS. vad var det jag sa. http://www.aftonbladet.se/wendela/article3681397.ab )

Suuuuuck.

Publicerad 2008-11-03 11:42:39 i Saras dagar

Har sovit jättedåligt inatt, en släng av ångest-period blandat med jätteont i halsen. Så nu blir det doktorn igen. Klockan halv 3 har jag tid. Vill inte ha det såhär! Min feber ligger på strax under 38 hela tiden och halsen gör jätteont ibland och ibland inte. Men hon var väldigt noga med att jag ska komma tillbaka om det inte gick över, så det får jag göra helt enkelt! Jag är inte döende, men jag är inte frisk. Vad gör man då?

Något ska jag iallafall göra med min tid. Jag ska börja skriva på mitt litteraturseminarium som vi ska ha om en månad. Jag ska välja en vetenskaplig artikel som har med något vi pratat om att göra, tror jag ska välja barns vittnesmål. Utifrån artikeln ska vi ha en frågeställning, och sedan hålla ett 15-minuters föredrag där jag besvarar frågan. Jag tror jag har hittat min artikel!

Hoppas ni håller er friska i kylan!

Daniel Craig = hot hot hot

Publicerad 2008-11-02 21:41:33 i Saras dagar

Har haft en helt fantastiskt dag idag, ja, faktiskt. Vaknade och var frisk! Helt otroligt. Så jag och mamma åkte till Nacka Forum och storshoppade både till mig själv och andra. Det var helt bra, med massa rabatter! Vi var där typ hela dagen tills vi var helt slut. Dessutom gick jag på extraenergi och en halv laxmacka!

När jag kom hem vid 4 ville älskis ut och äta, så jag blev bjuden på jättegod mat. Tsatsiki, grillat kött och potatisgratäng! Efter det hade jag redan köpt biljetter till nya Bond-filmen, quantum of solace! Den var absolut sevärd, men alldeles för lite sex och kärlek. Då tycker jag casino royale var bättre, även fast jag vet att ingen kommer hålla med mig! Men Daniel Craig är så himla het så det gör ingenting!

Här har du lite att dreggla över Pegah...


Den får tre daniel craig av fem möjliga! ;)

Söndag morgon.

Publicerad 2008-11-02 10:39:01 i Saras dagar

Tänk att det redan är november?! Var tog hösten vägen?? Ingen aning! Men det var länge sedan jag upplevde en riktig vinter... och alla äckliga fästingar och bakterier dör ut då. Så jag hoppas lite. Annars kan det bli sommar igen tycker jag! 

Jag mår mycket bättre idag, ingen feber och mycket mindre ont överallt! Kanske behöver jag inte äta penicillin igen! Egentligen skulle jag iväg å simmat nu... men det vågar jag inte när jag inte är frisk. Däremot ska älskis och jag på bio ikväll och se den nya Bond filmen! Det blir kul!

Annars är det en vanlig söndag morgon hos familjen Gunnarsson... mamma fixar med frukost och städning, katten springer runt å jagar bollar, pappa läser DN och tittar på gudstjänst... Jag tycker det är himla mysigt!

<3

Ibland känns det som att jag är på fel sida mänskligheten med dig.

Publicerad 2008-11-01 23:55:07 i Kärlek

Men det är som att två sidor drar i mig. En som vill älska dig med allt jag har. Jag vill riva ut mitt hjärta och ge det till dig. Jag vill klä av mig allt jag. Lägga mig naken framför dig. Vara i din famn, i din makt. Se livet framför mig, rosa porslin. För alltid. Älska dig, hata dig, men ingenting hade spelat någon roll så länge det bara är vi.

Min egen osäkerhet, vill bryta sig loss. Ta allt jag har och springa så långt jag kan, bort från all trygghet. Såsom jag är van vid. Leta efter andra händer och segla runt jorden. Hitta något nytt, något bättre. Börja om, börja nytt. Hitta mig själv och aldrig mer se tillbaka.

Helt sanslöst.

Publicerad 2008-11-01 17:02:29 i Saras dagar

38 i feber, ont överallt, mest i halsen. Hur kan det vara möjligt? Jag som slutade äta penicillin igår! Skulle varit vid mormors kyrka nu, men jag orkar ingenting. Nu ska jag sova bort kvällen.

Antingen vill någon mig något ont, eller så har jag dålig karma. Det går inte att bli sjuk dagen efter jag slutat äta penicillin?

Bränd bränd bränd

Publicerad 2008-11-01 11:09:49 i Saras dagar

Älskis och jag solade solarium igår, i nya rör... och idag ser jag ut som en stoppskylt. Kände det inte lika mycket igår men det gör verkligen ONT. Så typiskt. Gårdagskvällen var i övrigt grejt... Nu ska jag iväg till släkten i Vallentuna och senare till mormors minneslund och på mässa. Ni kan också passa på att tänka på dom som inte längre finns här på samma sätt :)

Trevlig allhelgona.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela