prestiqe

Varför vågar vi aldrig älska den bredvid?

Bläää.

Publicerad 2010-02-28 20:24:22 i Saras dagar

Idag känner jag mig, som ni redan förstått, BLÄ. Är bara allmänt trött, ur balans... Depp! Hann iaf med en långpromenad idag med älskling i skogen. Det var behövligt. Jag måste ladda för en ny vecka och det gör jag:

Imorgon: Skola, lunchdate med L och sedan doggywalking för första gången!
Tisdag: Skola och bodypump!
Onsdag: Skola, ska vara med i en undersökning efter skolan, och sedan mat med Fanny!
Torsdag: "Ledig", dvs läsa massa kurslitteratur. Spinning + Core på forsgrenska.
Fredag: Sara och Mathias kommer hit på middag! Vi ska äta, dricka vin och spela parspel!

Sedan ska älskis och jag gå på bio någon dag tänkte vi.

Förövrigt har jag världens mest fantastiska man. Fastän han hade bråttom till jobbet så åkte han förbi affären och köpte choklad och överraskade mig. Jag älskar dig så det vibrerar i hjärtat Henric Larsson. Jag skulle helst vilja köpa en biljett för två till Thailand för oss i 2 veckor.. men det går ju inte.

Lite bilder från skogspromenixen, bara för skojs skull:

Känner mig smutsig.

Publicerad 2010-02-28 17:57:03 i Hjärtefrågor

Jag skrev precis världens längsta inlägg. Jag är förbannad och ledsen på hur människor beter sig. Jag skänker så himla mycket tid och kraft och resurser till att försöka hjälpa andra. Men det känns som att man skiter i det iallafall. Varför skulle min tid vara mindre viktigt? Fattar inte hur folk beter sig. Men jag lägger av med det nu. Ingen behöver ta åt sig, det handlar inte om en person. Tvärtom, väldigt många. På olika sätt. Men nu var det droppen som välte bägaren.

Det handlar inte om en sak. Jag pratar med folk, jag lånar ut saker, erbjuder mig, ringer de få kontakter jag har. Men sen skiter man i det iallafall, då känns det bara... som jag känner mig nu. Nu får det vara nog.

Söndag

Publicerad 2010-02-28 11:16:00 i Saras dagar

Godmorgon!

Idag vaknade vi vid 9, gick upp... satte på kaffe. La oss för att mysa igen och somnade om till halv 11. Haha. Skönt var det iaf! Man får passa på när det är söndag :) Nu är vi superpigga och håller på att installera vårt nya playstation med singstar och guitar hero! Jippi! Ska användas flitigt på inflyttningsfesten!

Snart vankas frukost sedan ska jag greja med lite saker... jag ska göra följande: (Det är så himla skönt att skriva listor här för då får jag det alltid gjort)

Sortera mina örhängen
Städa kylskåpet
Leta upp lite sladdar
Läsa ett kapitel i min psykologibok
Simma
Fixa inför skolan

Veckan bjuder på massa skola, doggywalking, träning och på fredag kommer Sara och Mattias hit och äter middag, dricker vin och spelar parspel! Så himla trevligt!

Ha en bra söndag!

Melodifestivalmys

Publicerad 2010-02-27 19:53:55 i Saras dagar

Igår skålade vi i champagne, åt trerätters (jag åt blåmusselsoppa, hummer, creme brule) Jag skulle kunna leva på creme brulee förövrigt. Det är så FRUKTANSVÄRT gott! Efter en promenad hem somnade vi mätta, kära och belåtna. Hihi.

Idag kom Annica och Olov hem till oss och fikade. Det var mysigt. Sedan åkte jag hem till Paret som skulle iväg på party... hon kallas ju inte partyprinsessan för inget! Nu sitter jag hemma hos mina föräldrar, vi har precis ätit fajitas... jättegott. Sedan måste man ju ha melodifestivalsnacks, pappa ville ha lösgodis, mamma ville ha ostbågar, jag ville ha sourcream chips. Så vad händer? Jo vi gick ned och köpte allt! haha! Så det är vad min kväll bjuder på... imorgon har jag en del att ta tag i, skönt att vakna pigg och inte-bakis. Även om jag var lite sugen ett tag på att hänga med F ut. Men stället blir det melodifestivalen, god mat och bus med katten. Inte helt fel!

Massa kärlek till er!

Träning x 2 och storhandlande

Publicerad 2010-02-25 20:47:44 i Saras dagar

Hola vänner!

Jag har blivit städgalen. Så imorse innan träningen hann jag skura golvet, haha. Knäppgök. Sedan gick jag på två pass! Spinning och core, hiimla jobbigt men fantastiskt. Sedan träffade jag min kurator, han är så fruktansvärt duktig!! Känslosamt som alltid och massor av insikt. Alla borde ha en egen kuratorkarl! Sedan mötte älskis upp mig så åkte vi till Sickla och shoppade både massa mat och även lite annat till lägenheten och älsklingen gick lös på MQ, köpte massa fina grejer (han hade ju bra smakråd med sig). Jag shoppade typ 5 böcker på bokrean på Åhlens, om smink å träning och livets mening å sånt ni vet som jag älskar!

Nu har vi precis lagat å ätit mat å nu är det en kladdis i ugnen! Så nu blir det "Du är vad du äter" och kladdkaka. Bra kombo! Men det förtjänar vi!

Imorgon kommer Jenny hit med sin tremånadersbaby på lunch såå mysigt!

På kvällen ska älskling och jag äta på lyxkrogen "Le Rouge" i gamla stan... 2,5 år tillsammans har vi stått ut. Den är inspirerad av moulin rouge. Jättegod mat, vi ska klä upp oss lite och så gott vin. Detta förtjänar och behöver vi! Börjar bli lite monotom i mina känslor.. varken glad eller ledsen. Bara är. Så himla trist... Men imorgon ska jag piggas upp! Såhär ser det ut... och adressen är http://www.lerouge.se/#/se/hem 
 

Fondue, skola och doggywalking

Publicerad 2010-02-24 22:05:29 i Saras dagar

Hej kära bloggen!

Igår var jag en riktig hemmafru. Lagade massa mat och städade hela lägenheten och den är såååååååå ren och fin nu :) På kvällen kom Henkes pappa och mina föräldrar hit och åt mat :) Vi bjöd på grillad fetaost, köttfondue med massa olika tillbehör och såser, och sen hemmagjord chokladkaka med egeninlagda mandariner! Det gjorde succé kan jag säga. Till det var det fördrink och sedan gott rödvin. Det var hur trevligt gott och lyckat så vi är jättenöjda. Vi har så fina föräldrar!

Idag efter skolan så åkte Laila och jag till hundstallet på introkurs :) Såå myysiga små sötisar. Vi fick ut å gå med lite olika sötnosar och det ska vi göra på måndag igen! En god gärning och motion och massa tillbaka får man av hundar..

Imorgon: Ledig! Träning, kurator och hälsa på Wilma är det enda på schemat!

Kärlek!

Guten morgen sötnötar och bittermandlar!

Publicerad 2010-02-23 10:47:56 i Saras dagar

Hoppas ni sovit gott för det har faktiskt jag! Vet ni vad jag ska hinna idag?

Damma, dammsuga, och våtttorka allt
Byta lakan (Göra om älsklingens verk, han försökte igår, hmm haha)
Vika in all tvätt
Läsa 7 kap i min statitstikbok
Baka kladdkaka
Gå till Coop och handla
Fixa bokhyllan
Installera TV-spel, singstar och guitar hero jippi
Sy lite kläder som är trasiga
Ladda och byta musik i ipod,
ladda och föra över bilder från kamera
Samt förbereda middagen (göra sallad, hacka grönsaker, göra såser)

Så nu har jag inte tid med detta längre! PUSS!

Hemmafru.

Publicerad 2010-02-22 22:23:13 i Saras dagar

Hej vänner och ovänner!

Idag har jag som sagt SL-skolkat och varit hemma heela dagen. Det har varit så skönt! Jag har pluggat, lagat mat, kört några tvättar och lite sånt. Imorgon ska jag skolka igen, för det går inga t-banor härifrån och jag vägrar stå och frysa å vänta på ersättningsbussar som är alldeles för få och kommer alldeles för sällan.

Men imorgon har jag lite projekt så jag klarar mig nog utan tristess, ska jag vara ärlig är jag ganska bekväm med att vara hemma en dag eller två! Det behöver städas och pluggas och bakas och lagas mat. Imorgon kväll får vi finbesök från Gotland (henkes fader) och mina föräldrar, vi ska laga grillad fetaost, fondue och kladdkaka med inlagda mandariner! Och så lite vin, så trevligt så!

Känns inte kul att missa föreläsningar, jag är ambitiös egentligen, men jag vägrar vänta i timmar på en buss som åker förbi... Jag har haft ganska mycket tålamod med SL, men detta är ju stört. Och då bor jag ändå bara en station från Gullmarsplan, två stationer från Skanstull!! Ska det vara såhär?

Hoppas ni har det bra i snökaoset iaf, Kärlek!

Fin lägenhet

Publicerad 2010-02-21 23:52:11 i Saras dagar

Vi har fått så himla fint här hemma. Var på Ikea idag, fått upp alla lampor, dimmers, pilasterhyllan, sideboard, fondvägg, tavlor!! Sååå fint! Har suttit hela kvällen helt inne i spelet på eniro.. skattjakten.. har ni inte gjort det än så testa!!

Hade jättetrevligt igår, idag har vi handlat på Ica och Ikea och slängt grejer på tippen. Och sen var svärmor här på middag!

Imorgon ska jag SL-skolka, jag lyder bara order...

Kärlek!

Oförskämt pigg

Publicerad 2010-02-20 11:18:50 i Saras dagar

Jag hade jättekul igår! Hem till L, äta middag, dricka bubbel för att fira. Sedan hamnade vi på ett ställe som heter Treat? Ligger på Jarlaplan. Stannade till stängning, hade en lååång resa hem och nu kan jag inte sova längre! Haha! Så nu ska jag åka hem till päronen och snylta lunch, sedan träffa Sara och gå på stan. Ikväll så blir det middag och firande av Lauras födelsedag!

Hoppas ni har en toppenhelg! Nu blir det dusch :)

PUSS

Tentadags imorrn

Publicerad 2010-02-18 10:25:26 i Saras dagar

Hola! Igår hann vi pyssla sjukt mycket hemma så det var skönt. Idag ska jag tvätta, dammsuga/våttorka, plugga massor, tona håret, färga ögonbryn/fransar (hemma såklart), lagat mat och lite smått och gott. Det är vad min dag kommer bestå av! Sedan har jag lite bröd som blivit gammalt som vi kanske kan gå ner till ankorna med :). Hinner verkligen inte träna. Men nästa vecka har jag ingen tenta som ligger över mig!

Efteråt imorgon så är det yoga som gäller, efter det ska jag himma och fixa mig och sedan hem till Laila där det vankas vin och middag. Sedan utgång! På lördag fyller Luris år, så då ska vi dit på middag och party. Så en rolig helg!

Kärlek!

Alonetime

Publicerad 2010-02-16 18:44:20 i Saras dagar

Hej bloggen!

Tenta på fredag.. och där är mitt liv, typ :) Har varit i skolan och suttit kvar både idag och igår och pluggat med gruppen. Idag hade vi redovisning av vår fältstudie, det gick mycket bra!

Var och simmade med älskling idag efter skolan. Han har fått ny medicin och mår redan mycket bättre, det gör mig lycklig. Så vi badade, simmade, låg i jacuzzi, åkte rutschkana (haha) och badade ute i varm pool. Så mys! Men sen var han tvungen att åka och jobba såklart.. natt igen... så här är jag! Det är jag och Dr. Phil till the end. Det är det bra med att vara själva, jag styr över TVn, höhö.

Jag är frukstansvärt trött idag, så kommer nog somna tidigt... Imorgon ska vi:

Panta, slänga vinflaskor
Sätta upp fler tavlor
Köpa färg till fondväggen
En elektriker kommer hit å sätter upp dimmers
Åka med dator till mina föräldrar
Slänga en möbel
Köpa ett nytt bord
Nya gardiner?
Och såklart plugga lite till tentan...

Puss!

<3

Publicerad 2010-02-14 22:54:09 i Saras dagar

Hoppas ni haft en bra alla hjärtans dag!

Jag pluggade på förmiddagen, sedan åkte vi till Mio, åt ute och gick på bio. Snabba cash. Jag gillade faktiskt inte boken, fastnade aldrig, så jag tyckte filmen var bra. Dock hemsk. Vilka livsöden! Fattar inte att folk kan utsätta sig för sånt där... Grät lite!

Imorgon är ska jag sitta med min grupp i skolan heela dagen och plugga järnet. Just nu har jag chocolate chip muffins i ugnen, de är nog klara snart :)

Resten av veckan består av massa plugg, och träning. Tenta på fredag! Sedan blir det en fullspäckad helg som jag ser fram emot! Men veckan går nog fort.

Puss!

De band som binder mig.

Publicerad 2010-02-14 14:42:44 i Klipp och låtar



Dom band som binder mig här
Ska jag långsamt lösa upp
Då jag vet att jag gjorde allt jag kan
Ger jag mig rätten att ge upp


(Originalet med Lisa Ekdahl och Winnerbäck är förstås bättre- men hittar den ej på YT)

Fiktivt.

Publicerad 2010-02-14 12:06:59 i Hjärtefrågor

Det finns så fruktansvärt mycket i mig, men jag bara springer förbi. Detta borde jag klara, kör över mig själv. Tillåter mig inte att tänka, känna. Men varför skulle jag, egentligen? Går det att göra ogjort? Går det att förlåta något som gjort, och fortfarande gör, så ont? Som får hjärtat att brista så högt att det hörs till lägenheten intill.

The story of my life. Jag kan vända, vrida, men det slutar ändå åt fel håll. Hur glömmer man, stänger en lucka med miljontals lås och slänger bort nycklarna? Slutar det bubbla då?

Räcker det att bara fokusera på allt som är bra? Kommer det ikapp mig ändå?

Vågar jag vänta och se?

GOD MORGON!

Publicerad 2010-02-13 09:34:20 i Saras dagar

Idag mår jag såååååå mycket bättre. Har sovit länge med älskis brevid, å börjar morgonen med lite mys. Det behövs alltid. Nu ska vi äta frulle, dricka kaffe, duscha och sen ska jag fixa till mig för idag är det LÖRDAG! Träffa Fanny och gå en promenad, äta lunch... sedan ska jag sätta mig ensam på ett café tänkte jag för att göra dagens pluggkvot. Ikväll, middag hos päronen! Och lite vin ikväll!

Hoppas ni också är i helgstämning!!!

Bajs.

Publicerad 2010-02-12 22:05:10 i Saras dagar

Jag hatar när jobb ska ringa dagen före, eller ännu värre, samma dag. Jag är en känslig själ som kräver planering och känsla och tagga till, det blir inte bra sådär. Nu har jag tackat nej till Strömma, body och nanny för jag har tenta nästa vecka och jag har inte tid att jobba i veckan. Skolan är min prio ett, min heltidssysla, min framtid, men känns som att varje gång de ringer mig och jag säger nej så blir det ett minus. Trist.

Nej jag är bara allmänt jobbig idag, känner mig blä. Trött på fix å plugg å träning å jobb och att vara trött och seg och småsjuk. Och att vara ensam, H jobbar jääämt. Imorgon ska jag iaf först träffa Fanny och ta en promenad, äta lunch. Middag blir det hos päronen och katten, och på kvällen hoppas jag på vin med Sara. Jag behöver en paus, lite andning, lite liv mellan allt.

Två fantastiska saker har iaf hänt. Eller ja, roliga iaf. På vägen hem från t-banan idag efter jag varit på simhallen så snubblade jag, en snäll man hjälpte mig och vi började prata. Det visade sig att han bor i huset brevid, kommer från Sydafrika och vi hade en trevlig diskussion. Han var så glad att någon svensk pratade med honom.

Sedan ringde telefonen, någon som frågade om jag tappat en väska. Han hade hittat en väska som det stod "Sara Gunnarsson" i, så han ringde nu till alla han kunde hitta på Eniro, det finns många. Det var inte min väska... men jag blev så glad att någon orkar, orkar bry sig! Alla är så passiva och "sköt dig själv" minded så det gjorde mig lite lycklig.

Nu kommer äntligen H hem snart och jag ska klänga ihjäl mig.

Puss!

God morgon!

Publicerad 2010-02-12 07:29:09 i Saras dagar

Hur kan jag vara så pigg? Jag somnade tidigt I guess, nice! Nu ska jag iväg till SÖS och träffa läkare för 35738 gången (om mitt slem, trevligt!) sedan blir det plugg för hela slanten. Sedan min vanliga fredagsyoga för att komma i helgläge!

Trevlig fredag!

Blogg esse är knasigt!

Publicerad 2010-02-10 14:37:32 i Saras dagar

Hej hopp i lingonskogen!

Idag har jag varit "ledig", pluggat en massa, städat en massa... snart kommer A hit och då ska jag bjuda på middag. Imorgon vaknas tentaseminarium och jobb.

Trevlig lilllördag på er :)

En dag i mängden

Publicerad 2010-02-08 20:06:22 i Saras dagar

Holiluring!

Idag har jag varit på bodypump, hos K, tvättat å städat lite och pluggat. Men har kännt mig halvkrasslig... vet inte vad det är, men hoppas på bättring imorgon! Ikväll är jag inte ensam utan världens finaste H är hemma! Han gjorde köttbullar, potatismos, brunsås och morötter till middag. Allt från grunden såklart, min kock. Läskigt gott var det iaf.

Imorgon så ska jag till skolan kl 9, ha föreläsning, sedan så ska jag sätta mig med L och tillsammans ska vi gå igenom till tentaseminariet på torsdag. Efter vi är färdigpluggade blir det träning, det är skönt att komma igång efter sjukdom och flytt. Vore ännu bättre om vi kunde få lite ordning här!

Hoppas ni får en bra vecka, eller förresten, den blir ju vad man gör det till :) själv fick jag oerhört mycket att tänka på efter dagens samtal... om demoner, om att hitta vad man gör för sin egen skull, å vad man gör för andras. Vad man vill ha i sitt liv och se till att få det. Tåls att tänka på.

Nu ska jag plocka lite här hemma och packa väskan till imorgon. Kommer somna tidigt..

Puisssssssss

Konsten att vara människa

Publicerad 2010-02-07 20:10:16 i Saras dagar

Just nu går det en dokumentär på tvåan- konsten att vara människa. Tänkte att det kunde vara ett bra komplement till min socialpsykologibok! Idag har jag hunnit mycket, tre tvättar, dammsugit å våttorkat allt, träffat Beckis och fikat alldeles för länge, träffat mammis, packat upp lite och pluggar. Nu sitter jag med en bok som heter statistik för beteendevetare. Innan kvällens slut ska jag ha hunnit läst ut två kap, bara typ 70 sidor, så små kapitel jämfört med alla andra böcker.. och skrivit en ordlista/sammanfattning. Vi har delat upp i min grupp att vi ska göra lite var och skicka till varandra. Otroligt bra grupp!

Är ensam ikväll igen- Henkis jobbar. Som vanligt. Men jag börjar vänja mig tror jag... även fast det blir mer påtagligt att man är ensam i en inte så ombonad lägenhet.

Imorgon ska jag upp vid 8, till K. klockan halv ett ska jag köra ett härligt bodypump pass. Däremellan blir det lunch och plugg skulle jag tro. Sedan hem och fortsätta här hemma! Kommer vi någonsin bli klara? :)

God natt!

Haha.

Publicerad 2010-02-07 09:06:45 i Saras dagar

Fredag var topp. Skola, grupparbete, shopping, förbi jobbet och yoga! När jag kom hem bjöd älskling på trerätters och vin.. massa vin... så mycket vin att jag var sänkt hela dagen igår, jag skojar inte. Jag sov i stort sett hela dagen. Men det kanske behövdes!

Idag ska jag packa upp, städa, plugga, träffa R på en lunch. Massor som ska göras! Ha en bra dag!

HEEEEEEELT SLUT

Publicerad 2010-02-04 21:50:38 i Saras dagar

Att gå i skolan på förmiddag och jobba eftermiddag och kväll rekommenderas ej! Har ont i hela kroppen och känner mig tröööttt... Kommer vara piggare i helgen då tar jag igen detta. GODNATT

Lycka.

Publicerad 2010-02-03 22:10:30 i Saras dagar

Det finns en strof i en Winnerbäck låt, "gråa dagar skyndar aldrig på". Jag har alltid velat använda den, för jag tycker att den på sätt och vis är så sann. Men jag har tamigtusan inte många gråa dagar att använda den på. Det händer saker jämt och ständigt i mitt liv! Och även om det tar kol på mig ibland så älskar jag det. Vet inte hur jag reagerar nu när saker och ting ändå står rätt still. Uni-studier står på schemat ca. 4,5 år framåt hade jag tänkt... och från denna underbara lägenhet flyttar jag inte i första taget!

På något sätt har jag fått energi på sistone, kanske pga mina nya rutiner? Mitt hem? Har råkat ut för sjuka situationer, kommit i världens diskussioner med främmande människor och mött många skratt. Känner mig lite lugnare, mer tillfreds, gladare. Och jag tror att det syns också!

Det fantastiska med universitetet förövrigt, kom jag på häromdagen när jag satt ensam och pluggade och drack te, är att det är så mycket olika människor. Olika åldrar, etniciteter, stilar.. och det roligaste är att alla umgås! Man måste ju det via grupparbeten och annat... I min grupp t.ex., så är det en punkare, en 55-åring, en kriminolog officer, en ung kille och jag! När skulle man annars utbyta tankar med alla dessa personer samtidigt?

Hoppas lyckan håller i sig! Nu ska jag tvätta bort sminket, slänga på mig mjukisarna. Jag har en massage inbokad om 20 minuter hos en Henric Larsson. Sen kommer jag sova som en stock.

Kärlek till er!

Tack Com hem för att jag missar paradise finalen.

Publicerad 2010-02-02 20:59:22 i Saras dagar

Jag lyckades sova själv!! Bådar gott för framtiden. Även fast det tog ett bra tag, och var jobbigt, så gjorde jag det! MVG på mig :). Jag var pigg och glad imorse, åt frulle, klädde på mig, gick till tuben och åkte till skolan. Hade ultrarapid föreläsning, satt med gruppen, åt lunch, och pluggade i stort sett hela dagen. Sedan fick jag skjuts av älskling, vi åkte och storhandlade i Sickla... När jag kom hem skrev jag mer på grupparbetet och läste klart i min bok. Sedan har vi bråkat med com hem, bråkat med mäklaren... jag orkar inte sprida negativ energi, men det finns mycket puckon. Vi lämnar det där.

Sedan tog jag en lång, varm dusch, lyssnade på Melissa Horn, coolade ner mig och fick serverad fantastisk mat, fläskfile och potatisgratäng. Nu ska jag fortsätta packa upp lite, se lite TV och sedan stupa i säng.

Imorgon blir det plugg på morgonen och sedan jobb 13-20.30... Samma sak på torsdag- föreläsning 9-11, jobb 12-20.30! Sen är helgen inte långt borta :)

Puss!

Fudge sauna

Publicerad 2010-02-01 21:46:46 i Saras dagar


Idag har jag hunnit med K, plugg, packat upp massor, lagat middag + matlådor och nu har jag precis tagit en lång dusch, rakat benen, skrubbat mig.. å nu sitter jag här med världens mest fantastiska mask! Den blir varm när man sätter på den och den luktar och smakar (råkade få lite i munnen... haha) KOLA! Fudge! Har ni varit med om något mer fantastiskt?? Ni måste prova!

Imorgon ringer klockan 07:00. Då ska jag till skolan, sedan ska jag sitta kvar hela dagen med gruppen och om jag hinner tänkte jag ta en fika med mig själv och socialpsykologiboken (har svårt att koncentrera mig här hemma i röran).

Nu ska jag bädda ner mig med en kopp te, försöka koppla av och se två avsnitt av paradise. Sedan är det suss! Henke jobbar natt och jag ska sova själv.. hoppas spökena håller sig borta!

Puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela