Maten från i fredags.
Jag älskar mat, mat är mitt liv. Men jag skriver aldrig om det? Så därför: det här lagade jag i fredags när vi hade gäster. Har man tid så är den bland det godaste som finns såhär i höst, otroligt smakrikt och alltid uppskattat med långkok i detta stressiga liv!
Rätten heter boeuf bourgignon (uttala det om ni kan!) och är en fransk köttgryta.. tar ca. 45 min att göra rent fysiskt, hackandet och stekandet, sedan ska det koka 2-3 timmar (men då behöver man inte göra mer än att röra om då och då!)
Här kommer ett lite annorlunda receptet än vad jag brukar göra, jag är inte så ambitiös att jag orkar skriva av en kokbok... http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?ProgramId=950&artikel=466079 Men den verkar helt OK!
Såhär blev den färdiga:
ENJOY!
Rätten heter boeuf bourgignon (uttala det om ni kan!) och är en fransk köttgryta.. tar ca. 45 min att göra rent fysiskt, hackandet och stekandet, sedan ska det koka 2-3 timmar (men då behöver man inte göra mer än att röra om då och då!)
Här kommer ett lite annorlunda receptet än vad jag brukar göra, jag är inte så ambitiös att jag orkar skriva av en kokbok... http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?ProgramId=950&artikel=466079 Men den verkar helt OK!
Såhär blev den färdiga:
ENJOY!